Telegram додав мільйони користувачів через глобальний збій Facebook та WhatsApp
Категорія
Технології
Дата публікації

Telegram додав мільйони користувачів через глобальний збій Facebook та WhatsApp

Telegram додав мільйони користувачів через глобальний збій Facebook та WhatsApp
Джерело:  online.ua

Через глобальний збій в роботі Facebook і його дочірніх Instagram і WhatsApp, користувачі рвонули в Telegram і інші месенджери. Станом на ранок 5 жовтня власники Telegram фіксують неймовірне навантаження на мережу. Кількість користувачів, за оцінкою сервісу, за кілька годин збільшилася на більш ніж 50 мільйонів.

Джерело: Downdetector

"Ми раді, що усі зареєстровані облікові записи переходять з WhatsApp, але серверам складно впоратися з усім відразу", - йдеться в повідомленні офіційного аккаунта Telegram.

Ситуацію прокоментував керівник сервісу аналітики TGStat Юрій Кіжикін.

«За нашою оцінкою, за останні кілька годин в Telegram зареєструвалися понад 50 млн нових користувачів», - заявив він.

Згідно з даними спеціалізованого сервісу Downdetector, який відстежує доступність інтернет-ресурсів, масовий перехід супроводжується тим, що користувачі програми Telegram почали зазнавати труднощів при завантаженні, підключенні до серверів сервісу, а також при відправленні повідомлень.

Істотне навантаження в зв'язку з перебоями в Facebook спостерігається також на таких сервісах як Netflix, Twitter, TikTok.

Компанія Twitter, привітала всіх нових користувачів таким повідомленням: "Привіт, буквально всі".

Саме на цій платформі зараз проводяться наймасовіші дискусії і обмін мемами в зв'язку з ситуацією навколо збою в Facebook.

Довіра інвесторів до Facebook ослабла

Нагадаємо, в понеділок на тлі триваючого політичного тиску довіра інвесторів до Facebook трохи ослабла через тривале, 7-годинне відключення додатків компанії. В результаті збою акції впали на 4,8% і позбавили мільярдів доларів генерального директора Марка Цукерберга.

Статок Цукерберга зменшився на 5,9 мільярда доларів до 117 мільярдів доларів.(Тепер він шостий у списку найбагатших людей в світі. Статок головного фахівця з реклами Шеріл Сендберг впав до 1,9 мільярда доларів.

У компанії вже назвали причини збою 

У компанії вважають основною причиною цього збою неправильне внесення змін до конфігурації, порушенні мережевого трафіку, тобто кількості даних, що переміщуються по мережі в певний час.

Наразі сервіси соцмережі знову підключені до мережі, і компанія працює над тим, щоб повністю повернути їх в нормальний режим роботи.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?