Telegram стане частково платним у 2021 році
Категорія
Технології
Дата публікації

Telegram стане частково платним у 2021 році

Telegram стане частково платним у 2021 році
Джерело:  online.ua

У месенджері Telegram з'явиться низка платних функцій для поглибленого користування. Засновник проєкту Павло Дуров анонсував відповідні зміни, які вже передбачаються наступного 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву розробника.

За його словами, монетизація не буде нав'язливою, звичайні користувачі можуть навіть не помітити її одразу.

"Усі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Крім них, ми запропонуємо додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами. Деякі з цих нових функцій будуть ресурсоємними та, як наслідок, стануть платними. Звичайні користувачі завжди будуть користуватися Telegram безкоштовно", - пояснив Дуров.

Він зауважив, автори каналів отримають власну рекламну платформу, оскільки в наявному вигляді реклама у месенджері здається нав'язливою.

"Монетизація Telegram повинна приносити користь не тільки нам, а й усьому суспільству. Наприклад, якщо популярні публічні канали будуть монетизувати через рекламну платформу, власники цих каналів отримають безкоштовний трафік пропорційно їх охопленням. Або, якщо — на додачу до поточним безкоштовним стікери - з'являться платні стікери з розширеними можливостями, художники цих стікерів також отримають частину доходу. Ми хочемо, щоб творці контенту й підприємці в Telegram процвітали, збагачуючи всіх наших користувачів коштом підвищення якості сервісу", - резюмував Дуров.

Водночас він стверджує, що Telegram не буде проданий, однак для виживання його варто почати переводити на згадану модель.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейська комісія розширила так званий список спостережень за контрафактом і піратством. У нього включили месенджер Telegram і російську соцмережу ВКонтакте, яка заборонена в Україні. Причиною тому стало поширення та сприяння поширенню піратського контенту, тобто музики, книг і фільмів без дозволу правовласників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?