Тенісисти з РФ та Білорусі візьмуть участь в Australian Open — посол України відреагував
Категорія
Спорт
Дата публікації

Тенісисти з РФ та Білорусі візьмуть участь в Australian Open — посол України відреагував

Тенісисти з РФ та Білорусі візьмуть участь в Australian Open — посол України відреагував
Джерело:  online.ua

Російським і білоруським гравцям буде дозволено грати на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу цього місяця. Спортсмени будуть виступати під нейтральим прапором.

Джерело: Express

Білорусів та росіян допустили до участі на Australian Open

Організатори Australian Open підтвердили рішення дозволити гравцям з Росії та Білорусі грати на їхніх змаганнях.

Керівні органи тенісу ITF, WTA і ATP погодилися, що російські та білоруські спортсмени все ще можуть змагатися під нейтральним прапором.

Однак минулого року організатори Вімблдону порушили цю пораду і заборонили спортсменам з обох країн змагатися. За це Вімблдон оштрафували.

Інші турніри Великого шлему (Ролан Гаррос та US Open) допустили росіян до змагань протягом 2022 року.

Організатори Australian Open також дозволили спортсменам брати участь у їхньому турнірі.

Гравці з Росії та Білорусі можуть брати участь у міжнародних тенісних змаганнях лише як окремі особи – без прапорів чи визнання країни – як це буде у випадку Australian Open 2023. Tennis Australia продовжує надавати підтримку Україні, її спільноті та гравцям, зокрема через глобальну ініціативу Tennis Plays for Peace, яка включає благодійну акцію перед Відкритим чемпіонатом Австралії, - йдеться в заяві.

Реакція посольства України на дозвіл росіянам та білорусам грати на Australian Open

Посольство України в Австралії хоче, щоб турнір зайняв жорстку позицію щодо російських спортсменів на тлі війни.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко назвав поточну позицію турніру "безпринципною", також він хоче зустрітися з директором Australian Open Крейгом Тайлі, щоб обговорити це питання.

Неважливо, під яким прапором виступають гравці Російської Федерації, на ньому українська кров. Російські спортсмени не можуть брати участь у жодних міжнародних змаганнях, особливо в демократичних країнах. Ми знаємо, як важливо для Росії, щоби її спортсмени виступали. Це одна з причин, чому ми бачили, скільки Росія інвестувала у своїх спортсменів для Олімпіади, коли вони масово вживали допінг, а потім РФ врешті-решт за це оштрафували, - сказав Мірошніченко.

Australian Open розпочнеться 16 січня та буде тривати до 29 січня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?