Тепер можна - глава МОЗ здивував гучною заявою на тлі загострення пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

Тепер можна - глава МОЗ здивував гучною заявою на тлі загострення пандемії

Тепер можна - глава МОЗ здивував гучною заявою на тлі загострення пандемії
Джерело:  online.ua

12 червня офіційна статистика кількості хворих коронавірусом в Україні продемонструвала, що невтішна дикаміка приросту хворих тільки посилюється. В Міністерстві охорони здоров'я та Кабінеті міністрів попереджали, що це може призвести до посилення карантинних обмежень, однак неочікувано для всіх очільник МОЗ Максим Степанов офіційно заявив, що святкувати весілля в Україні уже можна, однак з дотриманням певних заходів безпеки. Про це він повідомив, відповідаючи на питання щодо можливості святкування весілля у кількості до 10 осіб, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Святкувати весілля можна, якщо ви дотримуєтеся встановлених обмежувальних заходів. Зокрема це соціальна дистанція по можливості – розумію, що це весілля, користування антисептиками та інші заходи, про які ми неодноразово казали", – заявив Максим Степанов.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно у МОЗ опублікували правила роботи ресторанів, які можуть приймати клієнтів всередині приміщення.

У закладах, які функціонують, забороняєтья:

  • вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника;

  • проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей;

  • приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

  • функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;

  • самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;

  • більше 4 людей за столиком, не враховуючи дітей віком до 14 років.

Враховуючи чималу кількість найрізноманітніших обмежень - організація свята цьогоріч матиме багато нюансів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міжнародна команда зоологів неочікувано для всіх опублікувала результати дослідження, в якому дійшла висновку, що ринки диких тварин у Південно-Східній Азії створюють сприятливі умови для розвитку коронавірусів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?