Теракт росіян на ЗАЕС буде розцінюватися як застосування ядерної зброї — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Теракт росіян на ЗАЕС буде розцінюватися як застосування ядерної зброї — Данілов

Теракт росіян на ЗАЕС буде розцінюватися як застосування ядерної зброї — Данілов
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що теракт росіян на ЗАЕС буде розцінюватися всіма цивілізованими країнами як застосування ядерної зброї.

Джерело: Радіо Свобода

Україна робить все можлие, аби РФ не вчинила теракту на ЗАЕС

Сам факт, якщо ці терористи здійснюють такий теракт на ядерному об’єкті, буде вважатися всіма цивілізованими країнами застосуванням ядерної зброї проти цивільного населення. Тому будемо дуже ретельно спостерігати, якщо не дай Боже це станеться, яка буде реакція світу на ці події, - сказав Данілов.

За його словами, деякі союзники України зараз пояснюють, що наслідки вчинення теракту на ЗАЕС будуть для РФ "катастрофічними".

Попри це, Данілов зазначив, що реакція світу на підрив Каховської ГЕС "не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна".

Він додав, що Україна зараз робить "все можливе і неможливе", щоб цього теракту не сталося, проте атомна станція зараз перебуває "в руках терористів".

Наразі складно сказати про вірогідність теракту на ЗАЕС, оскільки "ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти".

Він зазначив, що в Україні провели "велике навчання" і була "ще одна підготовка" після інформації про можливість теракту.

У нас є наші протоколи, наші плани, в який спосіб ми маємо діяти. Зараз відбулося велике навчання, ще відбулася одна підготовка, якщо станеться цей терористичний акт з боку Російської Федерації.

Ситуація на ЗАЕС

Нагадаємо, що раніше начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія завершила підготовку до теракту на території Запорізької АЕС.

30 червня у ГУР повідомили, що російські окупанти поступово почали покидати станцію.

Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "росатому", які керували діями росіян. Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з "росатомом". Згідно отриманих вказівок вони мають від’їхати до 5 липня, — повідомили там.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?