Теракт у Відні: влада повідомляє про загиблих та поранених
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт у Відні: влада повідомляє про загиблих та поранених

Теракт у Відні: влада повідомляє про загиблих та поранених
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 2 листопада у шести місцях Відня відбулися терористичні напади. Згідно з останніми даними, вбитий щонайменше один підозрюваний, ще повідомляється про 15 поранених. За словами представників місцевої поліції, їм довелося атакувати в шести різних місцях декілька підозрюваних, озброєних гвинтівками. Уже 3 листопада офіційно стало відомо, що в результаті атаки терористів у центрі Відня загинуло двоє цивільних: перехожий та жінка, що невдовзі померла в лікарні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію МВС Австрії, The New York Times, The Guardian та Reuters.

Окрім цього, був вбитий також один із нападників, про що повідомлялось раніше. Також вказано, що щонайменше один із терористів зміг втекти. Поліція продовжує його пошуки. Місцевих мешканців і надалі просять залишатися вдома та не виходити без крайньої потреби.

Очільник Міністерства внутрішніх справ Австрії офіційно заявив, що через теракт посилюється прикордонний контроль із державами-сусідами. Міський голова Відня також виступив з окремою заявою. За його словами, наразі декілька спецпідрозділів шукають ймовірних нападників. Територія пошуку не обмежується лише столицею, тому що "злочинці доволі мобільні".

"Окрім того, канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що армія бере під охорону міські об'єкти, поки поліція займається антитерористичною операцією. За його словами, злочинці були дуже добре озброєні та професійно підготовлені", — йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що 29 жовтня команда президента Франції Еммануеля Макрона екстрено оголосила максимальний рівень терористичної загрози після декількох нападів на людей, які прокотилися Францією цього ж дня. Також вказано, що французький лідер вирішив скликати 30 жовтня Раду національної оборони. Усю інформацію підтвердив премєр-міністр країни Жан Кастекс.

Раніше ONLINE.UA розповідав, що  Кабмін продовжив режим надзвичайної ситуації до кінця 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?