Теракт в Берліні: в світі побачили очевидну вигоду Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт в Берліні: в світі побачили очевидну вигоду Путіна

Теракт в Берліні: в світі побачили очевидну вигоду Путіна
Джерело:  Голос Америки

У світі активно обговорюють  трагедію, яка сталася на різдвяній ярмарці в Берліні, а також пишуть про те, що теракт в столиці Німеччини міг бути вигідний президенту Росії Володимиру Путіну.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.
Зокрема, Міхіель ван Гультен з Європейського інституту при Лондонській школі економіки пише, що в соцмережах тролі і прихильники Путіна намагаються звинуватити в трагедії канцлера Німеччини Ангелу Меркель.
"Є ознаки скоординованого троллінгу з боку ботів й ідіотів, які підтримують Трампа і Путіна, зі спробами звинуватити Меркель в події в Берліні. Саме Німеччина є наступною ціллю Росії", - написав ван Гультен в Twitter.
Читайте також: Трагедія з вантажівкою в Берліні: з'явилися нові фото, відео та подробиці
Звинуватити в теракті в Берліні Меркель вже поспішив представник німецької партії Альтернатива для Німеччини, євродепутат Маркус Претцелл. Партія серед іншого виступає проти міграції до Німеччини і отримала значну підтримку в країні на тлі невдоволення частини німців наслідками політики Меркель.
"Коли правова держава відповість на це? Коли закінчиться це лицемірство? Ці мертві - відповідальність Меркель. Ніцца. Берлін", - написав у Twitter Претцелл.
"Моє серце з жертвами в Берліні, але поки вони не позбудуться закоханої в біженців Меркель, це буде нормою", - пише в Twitter американський радіоведучий, прихильник Трампа, Джон Кардільйо,
У той же час, події в Алеппо також пов'язують з терактом в столиці Німеччини і  вбивством російського посла в Туреччині.
"Атака в Берліні, вбивство посла Росії в Анкарі - це можливі передвісники ще більшого терору, який піде за падінням Алеппо і втратою ІДІЛ контролю над Мосулом і Раккою", - зазначив президент аналітичного центру Council of Foreign Relations Річард Гаасс.
Як повідомляв ONLINE.UA,  терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за теракт в Берліні, де вантажівка в'їхала в натовп людей під час ярмарки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?