Теракт в Росії: з'явилися нові факти про ймовірного виконавця
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт в Росії: з'явилися нові факти про ймовірного виконавця

Теракт в Росії: з'явилися нові факти про ймовірного виконавця

Ймовірним терористом, що  влаштовував вибух в метро Санкт-Петербурга 3 квітня, є громадянин Росії, уродженець Киргизії.


Про це заявив офіційний представник Держкомітету національної безпеки Киргизії Рахат Сулайманов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Росія".


Читайте також: З'явилося шокуюче відео перших хвилин після вибуху в Санкт-Петербурзі


"Ймовірно, виконавцем теракту в метро Санкт-Петербурга 3 квітня є уродженець Киргизії, а нині громадянин Росії, - підкреслив Сулайманов. - Киргизькі спецслужби контактують зі спецслужбами Російської Федерації з приводу того, що сталося в Санкт-Петербурзі".


Раніше петербурзьке видання "Фонтанка", цитуючи джерела в СК РФ, назвало в якості підозрюваного 22-річного уродженця Киргизії Акбаржона Джалілова, якого зафіксували камери спостереження. Відомо, що Джалілов більше шести років живе в Петербурзі, змінив кілька паспортів.


Відзначимо, що Джалилов є третім підозрюваним у скоєнні теракту. Так, підозрювали 22-річного уродженця Казахстану Максима Аришева, але в МЗС Казахстану заявили, що підозрюваний на фото не схожий на Аришева.


Також підозра падала на уродженця Башкирії в характерному темному одязі, проте він сам з'явився до правоохоронців доводити свою невинність.


Як повідомляв ONLINE.UA, за останніми даними,  вибух в метро Санкт-Петербурга влаштував терорист-смертник, привівши до загибелі 11-ти людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?