Теракт з вантажівкою в Берліні: з'явилися нове відео та дані про винуватця
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт з вантажівкою в Берліні: з'явилися нове відео та дані про винуватця

Теракт з вантажівкою в Берліні: з'явилися нове відео та дані про винуватця
Джерело:  online.ua

Терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за  теракт в Берліні, де вантажівка в'їхала в натовп людей під час ярмарки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter The Washington Times.
"ІДІЛ взяло на себе відповідальність за фатальну атаку на берлінський різдвяний ярмарок", - йдеться в повідомленні видання.

Читайте також: Німеччину розбурхав інцидент з 12-річним "терористом ІДІЛ"
Кількість жертв аварії зросла до 12 осіб. Ще 48 - госпіталізовані. Про це повідомила місцева поліція в Twitter.
У вантажівки марки Scania польські номера. Польське радіо TVN24 повідомляє, що в експедиторській фірмі Анджея Журавського заявили про викрадення вантажівки, причому контакту з водієм не було з 16:00 19 грудня. Автомобіль перевозив будматеріали з Італії і розвантажився в Берліні. Потім він повинен був повернутися до Польщі. Поліція поки не робила ніяких заяв про громадянство затриманого водія, проте його покійний напарник, як повідомляється, - має польський паспорт.
Видання Tagesspiel, посилаючись на джерела, пише, що поліція вже знайома з затриманим водієм, але раніше він притягувався за дрібні правопорушення. Поліція ці повідомлення поки не підтверджує.
Джерела в правоохоронних органах також повідомляють, що затриманий водій може мати громадянство Пакистану.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель прокоментувала трагедію.
"Ми сумуємо за загиблими та сподіваємося, що пораненим можна допомогти", - сказала вона.
Видання Bild опублікувало схему теракту в Берліні:





Як повідомляв ONLINE.UA,  один з підозрюваних в наїзді на людей на різдвяній ярмарці в Берліні був заарештований, ще один загинув.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?