Термінові переговори Путіна та Макрона - у Києві відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Термінові переговори Путіна та Макрона - у Києві відреагували

Термінові переговори Путіна та Макрона - у Києві відреагували
Джерело:  online.ua

Лідери Франції та України планують обговорити ситуацію на Донбасі та в Україні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, перш за все Еммануель Макрон та Володимир Путін обговорюватимуть мінський процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата під час пресконференції.

За його словами, плани щодо переговорів пов'язані з тим, що обидві країни належать до "нормандського формату".

"Контекст класичний — Франція є учасницею нормандського формату. Тому розмови будуть вестися про те, як досягати позитивних зрушень у мінському процесі та дійти до моменту, коли саміт нормандської четвірки стане можливим", - пояснив Кулеба.

Міністр зауважив, українська делегація під час останнього візиту до Парижа наголосила, що у Києві зацікавлені у проведенні чергового саміту та виконанні домовленостей.

"Нам треба рухатися вперед. Ми сподіваємося на конструктивну роботу Франції щодо сприяння тому, щоб Російська Федерація також дотримувалася конструктивної позиції щодо завершення війни і деокупації Донбасу", - підкреслив він.

Нагадаємо, остання зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбулася у французькій столиці у грудні 2019 року. Це стала перша та станом на червень єдина особиста зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним.

Як повідомляв ONLINE.UA, не так вже й багато українців знають про те, що до анексії Криму та розв’язання війни на Донбасі між Україною та Росією діяли 453 двосторонні домовленості. Варто звернути увагу на те, що станом на сьогодні таких угод та договорів залишилося близько 300 — це означає, що розірвати всі домовленості наша країна не може. У чому ж річ? Заступник глави МЗС України Василь Боднар нарешті озвучив відповідь на це болюче питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?