Термінові переговори РФ та США - про що вдалося домовитися
Категорія
Політика
Дата публікації

Термінові переговори РФ та США - про що вдалося домовитися

Термінові переговори РФ та США - про що вдалося домовитися
Джерело:  online.ua

Увесь світ уважно спостерігав за екстреними переговорами США та РФ щодо ядерного роззброєння у Відні. Лише нещодавно стало відомо, що американська та російська сторони уже домовилися провети наступний раунд перемовин щодо вирішення цієї проблеми наприкінці липня або ж на початку серпня. Цю інформацію вже підтвердив пецпредставник Штатів з контролю над озброєннями Маршал Біллінгслі. Окрім того, він погодився прокоментувати результати консультацій, та наголосив, що США та РФ вже домовилися створити декілька технічних робочих груп. За його словами, саме від успіху роботи цих груп і залежатиме дата проведення наступного раунду переговорів. Маршал Біллінгслі зазначив, що Білий дім хотів би, аби наступна угода поширювалася на всю ядерну зброю, а не тільки на стратегічну. Також він нагадав про важливість залучення КНР до цього процесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Варто звернути увагу на те, що Кремль також хоче більш інтенсивнішого діалогу. Як відомо, РФ на консультаціях у Відні представляв заступник глави МЗС Сергій Рябков. За словами останнього, найближчим часом за кількома напрямками робота триватиме на рівні експертів.

"Це - істотний крок вперед, ми там будемо розглядати і конкретні теми, і більш загальні концептуальні, доктринальні. Є певна розбивка за тематичними блоками", - заявив Рябков та підкреслив, що Кремль вже давно наполягала на тому, щоб діалог зі Штатами в цьому питанні мав "більш регулярний, інтенсивний характер, і щоб він забезпечувався роботою на різних рівнях".

Що важливо розуміти, Китай на зустріч не з'явився, попри неодноразові запрошення Білого дому. Як відомо, ще 2 тижні тому представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн попередила міжнародну спільноту, що КНР "не планує брати участь у так званих тристоронніх переговорах з контролю за озброєннями за участі РФ і США". Офіційний Пекін припускає, що спробою втягнути КНР в переговори Білий дім "бажає перекласти відповідальність на інших" і відвернути увагу від того факту, що США в останні роки вийшли з цілої низки міжнародних угод з контролю за озброєннями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США вирішили жорстко відповісти РФ  і взяли на озброєння боєголовку з ядерним зарядом малої потужності W76-2 Trident.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?