Терміновий план спасіння: що вигадали Меркель та Макрон проти коронакризи
Категорія
Світ
Дата публікації

Терміновий план спасіння: що вигадали Меркель та Макрон проти коронакризи

Терміновий план спасіння: що вигадали Меркель та Макрон проти коронакризи
Джерело:  online.ua

Франція та Німеччина виступили зі спільною ініціативою створення фонду відновлення для допомоги різним країнам, які постраждали від епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Bild.

За словами президента Еммануеля Макрона та федеральної канцлерки Ангели Меркель, обсяги фонду сягатимуть 500 мільярдів євро. Лідери виступили з подвійною пресконференцією онлайн.

Зазначається, кошти спрямують на допомогу найбільш ураженим секторам і регіонам.

"Це найгірша криза, з якою зіткнувся Європейський Союз за свою історію. Така криза також вимагає відповідних рішень. Ми повинні діяти, ми маємо діяти по-європейськи. Сьогодні ми представляємо коротку відповідь на кризу, довгі відповіді доведеться обговорити. Тому що: Європу треба розвивати далі", - підкреслила Меркель.

Канцлерка додала, кошти фонду повинні буди доступні в обмежений період. Вони також можуть вплинути на згуртованість країн ЄС.

"Мета полягає в тому, щоб Європа вийшла з цієї кризи сильнішою, згуртованішою і солідарною", - резюмувала вона.

Представники Парижа й Берліна пояснили, що Єврокомісія може у майбутньому отримати повноваження на гроші фінансових ринків від імені усього ЄС, але згідно з договорами співдружності. Усім державам-учасницям необхідно ухвалити програму для її чинності.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська влада не втомлюється засипати звинуваченнями Китай, заявляючи, що саме КНР винна у стрімкому розповсюдженню COVID-19. Так, нещодавно радник очільника Білого дому Дональда Трампа Пітер Наварро почав запевняти міжнародну спільноту, що Китай приховував інформацію про хворих на коронавірус і водночас дозволив своїм туристам розповсюдити його по всьому світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?