Терміново перевірити - Зеленський екстрено відреагував на надзвичайну катастрофу
Категорія
Україна
Дата публікації

Терміново перевірити - Зеленський екстрено відреагував на надзвичайну катастрофу

Терміново перевірити - Зеленський екстрено відреагував на надзвичайну катастрофу
Джерело:  online.ua

Українська влада екстрено відреагувала на вибух в ліванському Бейруті, який обернувся масштабною катастрофою з сотнями жертв. 6 серпня президент України Володимир Зеленський звернувся з невідкладним дорученням до уряду, якого попросив терміново провести перевірку умови зберігання аміачної селітри в Україні та оцінити стан поводження з небезпечними і вогнегасними речовин, вибуховими матеріалами, виробами, відходами, добривами, які внаслідок притаманних їм властивостей за наявності визначених факторів і обставин можуть створити загрозу життю та здоров'ю людей, навколишньому середовищу. Глава Кабміну Денис Шмигаль вже відреагував на доручення Зеленського - він дав завдання чиновникам провести позапланову перевірку державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб'єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких матеріальних добрив. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОП і урядовий портал.

Зеленський доручив Шмигалю особисто йому відзвітувати про результати перевірки. Також президент попросив у найкоротші терміни вжити необхідних нормативно-правових актів, які дозволять реалізувати комплекс невідкладних дієвих заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Шмигаль відразу ж дав міністру інфраструктури Владиславу Криклію, голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну, в.о. голови Державної служби України з питань праці Віталію Сажиєнко, голові Національної поліції України Ігорю Клименко і главам обласних та Київської міської державної адміністрації завдання провести позапланову перевірку за дорученням президента і повідомити про результати до 15 вересня.

Нагадаємо, вибухи в ліванському Бейруті відбулися 4 серпня. Вони стали наслідком детонація амонію нітрату, дуже великі запаси якого були на території місцевого порту. Відомо, що жертвами вибуху стали близько сотні осіб. Понад 4 тисячі інших отримали поранення різної тяжкості, серед них є українці. За останніми даними, вибух залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюються в більш ніж 3 млрд доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада назвала ймовірну причину вибуху в Бейруті, в результаті якого загинули близько ста осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?