Терорист Ходаковський зізнався, як обстрілював власне місто реактивними снарядами
Категорія
Україна
Дата публікації

Терорист Ходаковський зізнався, як обстрілював власне місто реактивними снарядами

Терорист Ходаковський зізнався, як обстрілював власне місто реактивними снарядами
Джерело:  Східний варіант

Колишній керівник загону бойовиків ДНР «Восток» Олександр Ходаковський зізнався, що в серпні 2014 ркуі віддав наказ обстрілювати місто Ясинувату реактивними снарядами. За його словами, на такий крок він пішов, щоб змусити ВСУ залишити місто. Про це Ходаковський написав у своєму Facebook, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Східний варіант ».

«Нещодавно ми відзначили день визволення Ясинуватої. Мій розрахунок на те, що якщо я завдам артилерійський удар по місцях скупчення противника, який вже закріплявся в місті, після чого висунемо штурмову групу – противник не зможе зробити істотного опору, – виправдався. Вперше з початку цієї війни мені довелося приймати важке рішення бомбити власний місто реактивними снарядами, але Бог милостивий – ніхто з цивільних не постраждав, і навіть руйнування були мінімальними», – написав ватажок бойовиків.

Хоча за словами Ходаковського, ніхто з цивільних від його обстрілів не постраждав, насправді це не так – в серпні 2014 року в Ясинуватій через обстріли регулярно гинули мірні люди. Тоді проросійські пропагандисти звинувачували у цьому ЗСУ. Тепер, як виявилось, загибель жителів Ясинуватої – на совісті бойовиків.

Варто відмітити, що аналогічне зізнання про обстріл з мінометів Луганська коштувало життя іншому ватажку бойовиків – Валерію Болотову. У грудні 2016 року перший «народний губернатор ЛНР» в інтерв’ю російському сайту «Росбалт» зізнався, що криваві обстріли мікрорайону «Восточний» з мінометів у липні 2014 року були скоєні бойовиками батальйону «Зоря» під керівництвом Ігоря Плотницького. Тоді від них загинуло щонайменше 20 мирних жителів Луганська.

Приблизно через місяць після цього інтерв’ю Болотов раптово помирає у січні 2017 році у Москві після того, як зайшов в кафе з друзями «випити каву».

Нагадаємо, що відомий олігарх Ігор Коломойський запропонував свій варіант завершення війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?