Терористи-смертники підірвалися у натовпі на ринку в Багдаді
Категорія
Події
Дата публікації

Терористи-смертники підірвалися у натовпі на ринку в Багдаді

Терористи-смертники підірвалися у натовпі на ринку в Багдаді
Джерело:  online.ua

В одному з районів іракського Багдаду пролунав вибух у четвер, 21 січня. Напад на жвавий у день ринок скоїли два терористи-смертники — вони вибили принаймні 23 особи та поранили понад пів сотні інших. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За уточненими даними, вибухи смертників в місті були вкрай незвичним явищем з того часу, як іракський осередок “ІДІЛ” ліквідували кілька років тому. Останній теракт стався у Багдаді ще на початку 2018 року.

Станом на 12:30 за українським часом жодна з терористичних груп не оголосила про причетність до трагічного інциденту.

Військові джерела в уряді Іраку стверджують, що дві особи, які одягли на себе вибухівку, йшли через натовп уздовж базарних рядів, що знаходяться на майдані Таяран у центрі міста.

Міністерство внутрішніх справ підтвердило агентству загибель 23 людей. Очікується, що цей показник ще зросте, адже деякі поранень у критичному стані.

Іракська влада ще не виступила із заявами з приводу підозр щодо угрупування, яке могло б стояти за вибухами. З попередніх інцидентів відомо, що зазвичай такі злочини скоюють адепти радикального ісламізму. Наразі у країні залишається безліч таких груп попри ліквідацію осередку “ІДІЛ”.

Схожі інциденти у наш час також поширені у сусідніх країнах, де існують осередки озброєних ісламістів, зокрема у Сирії. Там об'єктами нападів стають не тільки громадські локації, але й військовослужбовці.

Як повідомляв ONLINE.UA, австрійські правоохоронні органи встановили, скільки осіб брало участь у резонансному нападі на людей у центрі Відня у листопаді 2020 року. Слідчі з’ясували, що винуватцем трагедії став один озброєний терорист.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?