Влада Австрії нарешті з'ясувала головну деталь кривавого теракту у Відні
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Австрії нарешті з'ясувала головну деталь кривавого теракту у Відні

Влада Австрії нарешті з'ясувала головну деталь кривавого теракту у Відні
Джерело:  online.ua

Австрійські правоохоронні органи встановили, скільки осіб брало участь у резонансному нападі на людей у центрі Відня нещодавно. Слідчі з'ясували, що винуватцем трагедії став один озброєний терорист. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ країни Карла Нехаммера.

За його словами, представники слідства вивчили для цього записи з камер відеоспостереження та матеріали, які надали свідки резонансного інциденту.

"Вивчення відео завершено. Ми змогли встановити, що накопичення відомостей розслідування щодо теорії про злочинця-одинака підтверджується аналізом відеозаписів", - наголосив міністр.

Нещодавно також австрійські медіа проінформували про нібито придбання терористом набоїв для автомату на території Словаччини. Журналісти вважають, що той користувався автоматом Калашнікова.

Утім, словацькі медіа з посиланням на експертів виправили австрійських колег — нападник володів автоматом "Застава М70", тож він не міг купувати згадані набої у цій країні.

Нагадаємо, теракт стався ввечері у понеділок, 2 листопада. Терорист вбив своїми пострілами кількох осіб та поранив ще 17, усі потрапили до лікарні.

Нападника застрелили силовики, які прибули до центру Відня згідно з тривогою.

Як повідомляв ONLINE.UA, лише пізніше стало відомо, хто саме, ймовірно, скоїв цей збройний напад.Згідно з відомостями джерела у міністерстві внутрішніх справ країни, ймовірний терорист — 20-річний прихильник радикального ісламізму, який встиг отримати тюремний термін торік.

Його повне ім’я — Фейзулай Куйтім. У квітні 2019 року його відправили до в’язниці за спробу поїхати до Сирії, аби приєднатися до так званої "Ісламської держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?