Tesla оголосила про продаж електрокарів за криптовалюту
Категорія
Технології
Дата публікації

Tesla оголосила про продаж електрокарів за криптовалюту

Tesla оголосила про продаж електрокарів за криптовалюту
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен Ілон Маск станом на березень 2021 року неодноразово вже “загравав” з криптовалютою. Він шуткував у соціальних мережах про створення власної, а також підтверджував інвестування у найпопулярнішу сьогодні — біткоїн. Вже вранці у середу, 24 березня, підприємець розповів про можливість придбати електрокар компанії Tesla, яку він сам співзаснував, сплативши за неї біткоїнами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter.

“Наразі ви можете купити Tesla за біткоїн”, - оголосив Маск.

За його словами, уся отримана криптовалюта не буде переведена в інші фінансові ресурси. Мається на увазі, що їх не конвертуватимуть у реальну валюту жодної держави.

“Можливість оплатити біткоїном за межами Сполучених Штатів з’явиться пізніше цьогоріч. Tesla використовує виключно внутрішнє програмне забезпечення з відкритими джерелами та оперує вузлами біткоїну напряму. Біткоїн, сплачений у рахунки Tesla, залишатиметься біткоїном, без жодного переводу в фіатну валюту”, - наголосив Маск.

Наразі на офіційному сайті виробника електрокарів говориться, що вони приймають виключно біткоїн та жодних інших криптовалют.

Згідно з даними медіа, найпопулярніша криптовалюта світу вже відреагувала на заяву Маска зростанням свого курсу. Станом на ранок 24 березня ціна на один біткоїн сягнула вже понад 56 тисяч доларів США.

Нещодавно Маск коментував інвестиції Tesla у біткоїн. Він відверто назвав таке рішення нерозсудливим. Він вважає криптовалюту “нісенітницею”, яку вже можна порівнювати з паперовими грошима.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами мільярдера, курс біткоїна та альткоїна ефіріума наразі є завищеним. Варто звернути увагу на те, що BTC вдалося піднятися в ціні вище 58 тисяч доларів, а Ethereum вперше в історії перетнув позначку у 2 тис. дол. Однак Ілона Маска рекорди криптовалют не вразили.

Біткоїн після його нещодавньої заяви встиг з 58,5 тисяч доларів впасти до 53,5. А от ефіріум з 2048 доларів знизився аж до 1772 доларів за монету. Падає ціна також й інших відомих альткоїнів, курс яких безпосередньо залежить від курсу біткоїна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?