Тихановська озвучила Лукашенку несподівану пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська озвучила Лукашенку несподівану пропозицію

Тихановська озвучила Лукашенку несподівану пропозицію
Джерело:  online.ua

Головна суперниця Олександра Лукашенка та лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська звернулася до білоруського диктатора ще з однією неочікуваною пропозицією — вона офіційно заявила, що абсолютно готова надати скандальному політику імунітет від переслідувань. Білоруська опозиціонерка звернула увагу на те, що згодна навіть на такий варіант для зміни влади в країні. Окрім того, Тихановська наголосила, що не може пробачити Лукашенку його злочину, однак визнає, що імунітет йому повинен стати частиною переговорів про передачу влади. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Якщо вирішенням проблеми стане те, що він виїде куди-небудь на море і проводитиме там час, то таке допустимо", — повідомила лідерка білоруської опозиції під час свого візиту у Братиславу 8 жовтня.

Варто звернути увагу на те, що у Братиславі Тихановська провела перемовини з очільником МЗС Словаччини Іваном Корчком, а також з представниками неурядових організацій, політологами та представниками медіа. Не можна не звернути увагу на те, що раніше політикиня повідомляла, що білоруському диктатору дозволять піти без  переслідування після того, як він мирно віддасть владу. Опозиціонерка переконувала, що у нелегітимного президента будуть "гарантії безпеки та навіть більше", оскільки народ не хоче війни, а лише того, аби Лукашенко пішов.

Варто також звернути увагу на те, що раніше Світлана Тихановська озвучила нову несподівану пропозицію очільнику Кремля Володимиру Путіну — політикиня наголосила, що бажає бачити російського президента одним з медіаторів на переговорах опозиції з командою Лукашенка. Представники медіа запитали у неї, чи буде глава РФ брати участь у вирішенні білоруського питання. Опозиціонерка зауважила, що рішення політичної кризи в Білорусі — справа білоруського народу, а не Кремля. Тихановська додала, Путін не має права вирішувати долю білорусів, однак лідерка опозиція все одно пропонує запросити його для медіації перемовин нарівні з представниками інших країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна знайшла новий спосіб, як помститися Тихановській.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?