Тихановська зробила останнє попередження Лукашенку та оголосила національний страйк
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська зробила останнє попередження Лукашенку та оголосила національний страйк

Тихановська зробила останнє попередження Лукашенку та оголосила національний страйк
Джерело:  online.ua

13 жовтня головна суперниця білоруського диктатора й глава опозиції Світлана Тихановська неочікувано для всіх оголосила ультиматум скандальному політику Олександру Лукашенку. Тоді вона офіційно попередила нелегітимного президента: якщо до 25 жовтня він добровільно не залишить президентський пост і не звільнить усіх політичних в'язнів, то вона оголосить загальнонаціональний страйк. Що важливо розуміти, рішуча погроза Тихановської пролунала тоді, коли команда Лукашенка заявила, що готова застосовувати спецзасоби та бойову зброю проти мітингарів. У ніч на 26 жовтня закінчився термін "народного ультиматуму", який оголосила Світлана Тихановська. Саме тому вона востаннє вирішила звернутися до диктатора Олександра Лукашенко, передає ONLINE.UA з посиланням на Телеграм-канал опозиціонерки.

26 жовтня політикиня оголосила "загальнонаціональний страйк" в республіці.

"Завтра, 26 жовтня, почнеться загальнонаціональний страйк. Білоруси зроблять цей крок, тому що їх слово - закон. Закон, якого нас намагалися позбавити, але який ми обов'язково повернемо. І в цьому нам допоможе наша головна мирна зброя - солідарність", — підкреслила Світлана Тихановська.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що цього ж дня почалися протести робітників на найбільших білоруських підприємствах. З ранку почалися страйки на "Гродно Азот" і Мінському тракторному заводі. Окрім того, наголошується, що біля багатьох підприємств знаходяться посилені наряди міліції.

Не можна не звернути увагу на те, що на останні події в Білорусі миттєво відреагував офіційний Вашингтон. Посольство Штатів в Білорусі б'є на сполох, адже переконане, що прості білоруси можуть опинитися у великій небезпеці в цей період. Окрім того, влада США закликала американців запастися їжею, водою і грошима на найближчі три дні та не наближатися до місць масового скупчення людей. Американські дипломати звернули увагу на те, що мирні акції протесту в Білорусі миттєво придушуються режимом скандального диктатора Олександра Лукашенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Світлана Тихановська шокувала світ неочікуваним зізнанням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?