TikTok заважає Норвегії виробляти боєприпаси для України – The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

TikTok заважає Норвегії виробляти боєприпаси для України – The Guardian

TikTok заважає Норвегії виробляти боєприпаси для України – The Guardian
Джерело:  online.ua

За словами представників підприємства Nammo, яке розташоване у Норвегії, у них був план розшити свій завод та виробляти снаряди для України, проте їм заважає розташований поруч центр даних соціальної мережі TikTok. Що важливо розуміти, останній споживає забагато електроенергії.

Джерело: The Guardian

Британські журналісти звертають увагу на те, що Nammo є одним із найбільших виробників у Європі.

Як стверджує очільник підприємства Мортен Брандтзег, його компанія не може розширюватись, адже дата-центр TikTok, що розташований поряд, монополізує усю електроенергію.

Що важливо розуміти, ЗСУ щоденно випускають від 6 000 до 7 000 артилерійських снарядів, але навіть цієї кількості замало, щоб дати потужну відсіч ворогу.

Норвегія хотіла допомогти українській армії у цьому питання, проте нічого не може зробити через "інформаційні сховища відео з котиками".

Ми стурбовані, оскільки бачимо, що нашому майбутньому зростанню заважає зберігання відео котів,– поскаржився директор Nammo.

За його словами, станом на сьогодні попит на артилерійські снаряди в 15 разів перевищує норму.

Мортен Брандтзег також звернув увагу на те, що Євросоюз повинен влити щонайменше 2 мільярди євро в нові підприємства, які зможуть забезпечити Україну боєприпасами.

Редакція видання також зазначає, що не у всіх країнах TikTok може мати сервери (сховища), на яких зберігаються дані. До прикладу, у Штатах на національному рівні існує на це заборона для соцмережі.

Болгарія таємно може передати Україні дуже багато боєприпасів

Нещодавно Міноборони Болгарії офіційно підтвердило, що має намір передати старі боєприпаси вартістю майже 175 мільйонів євро державному військовому заводу ВМЗ.

Як стверджує ексміністр оборони країни Бойко Ноєва, ключова мета цього рішення полягає в тому, щоб Україна отримала якомога більше боєприпасів від Болгарії через треті країни.

Це така кількість боєприпасів, яка може переломити хід війни на деяких напрямках на українському фронті, – заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?