Тимошенко: нам потрібна сильна армія
Категорія
Політика
Дата публікації

Тимошенко: нам потрібна сильна армія

Тимошенко: нам потрібна сильна армія

Вшанували пам'ять героїв Крут та взяли участь в урочистостях, присвячених сто першій річниці бою під Крутами, разом Юлія Тимошенко, кіборги і ветерани АТО, а також тисячі людей повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "УНІАН".

Разом з ветеранами АТО-кіборгами Юлія Тимошенко поклала квіти до пам'ятного хреста Героям Крут. Вона зазначила, що, як і сто років тому зараз на захист рідної землі стали кращі сини України. Завдання нової влади побудувати сильну армію. Після покладання квітів до пам'ятного хреста Героям Крут Юлія Тимошенко разом з кіборгами і ветеранами АТО розгорнула найбільший прапор України. Цей прапор занесений в книгу рекордів Гіннеса. Його розмір 30 на 40 метрів. І цей прапор побував у кожній області України, в тому числі і на Донбасі.

«Нам потрібна сильна армія, настільки сильна, щоб ми в новому, жорстокому, глобальному світі, коли всі країни знаходяться в стані конкуренції, коли тільки починається битва за ресурси, щоб наша армія була настільки сильна, настільки підготовлена, щоб всім було зрозуміло, що ми нікому і ніколи не дозволимо порушувати наші кордони і нашу цілісність».

Бій під Крутами - збройне зіткнення 29 січня 1918 року на залізничній станції села Крути між радянським загоном і збройними формуваннями Української Народної Республіки, які намагалися зупинити його просування до Києва. У нерівному бою з чотирьохтисячною армією більшовиків зійшлися близько чотирьохсот курсантів і козаків, бій тривав близько п'яти годин. Завдяки стримуванню ворога вдалося укласти Брест-Литовський мир, що означало міжнародне визнання української незалежності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?