Тимошенко вмовляє ЄС не приймати Україну до блоку за прискореною процедурою – ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Тимошенко вмовляє ЄС не приймати Україну до блоку за прискореною процедурою – ЗМІ

Тимошенко вмовляє ЄС не приймати Україну до блоку за прискореною процедурою – ЗМІ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними українських журналістів, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко разом зі своїм однопартійцем Григорієм Немирею роблять все можливе, щоб переконати європейських депутатів не надавати Україні статус члена ЄС за прискореною процедурою.

Джерело: Obozrevatel 

Тимошенко у ЄС хоче заблокувати прискорений вступ України 

Інсайдери видання розповідають, що з цією метою 4-5 вересня Тимошенко та Немиря провели низку зустрічей із впливовими європейськими політиками.

Варто звернути увагу на те, що все це відбувалося під час Політичної Асамблеї Європейської народної партії (ЄНП) у Брюсселі.

Згідно з даними журналістів, лідерка "Батьківщини" та її політичний радник отримали змогу поспілкуватися з президентом ЄНП Манфредом Вебером, віцепрезидентом ЄНП Анджеєм Галицьким та експрем’єр-міністром Литви Андрюсом Кубіліусом.

Під час цих зустрічей політики намагалися переконати європейських колег у тому, що Україна зараз нібито не готова отримати статус члена ЄС за прискореною процедурою. Головним аргументом Тимошенко і Немирі було те, що чинна українська влада не здатна провести необхідні для членства в ЄС реформи, а також використовує довіру європейців у власних корисливих інтересах.

Чому спроби Тимошенко вкрай небезпечні для майбутнього України

Журналісти звертають увагу на те, що європейські політики вкрай мало знають про нюанси поточної політичної боротьби в нашій країні.

А це означає, що вони розцінюють Тимошенко як лідерку парламентської фракції та очільницю однієї з партій Майдану. Попри те, що її вмовляння викликають у представників ЄС чимале здивування, вона все-таки має досить високий рівень довіри.

Наразі складно точно оцінити, наскільки сильно така діяльність Юлії Тимошенко та її радника вплине на ставлення до України з боку учасників Асамблеї.

Що цікаво, сам Юлія Тимошенко на своїх сторінках в соцмережах описує зустріч з європейськими лідерами геть по-іншому.

Під час роботи Політичної Асамблеї ЄНП та зустрічей закликала розпочати переговори про вступ України до ЄС вже цього року. Українці довели право бути в європейській родині – своєю кровʼю, - стверджує політикиня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?