У США заявили про нові проблеми у питанні допомоги ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У США заявили про нові проблеми у питанні допомоги ЗСУ

У США заявили про нові проблеми у питанні допомоги ЗСУ
Джерело:  online.ua

Радник Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван озвучив попередження, що у США закінчуються боєприпаси у власних арсеналах на тлі надання військової допомоги Збройним силам України.

Джерело:  CNN

США визнають нестачу боєприпасів для допомоги Україні

Як зазначає Салліван, команда американського лідера після вступу на посаду виявила, що запаси 155 боєприпасів, які є стандартними для НАТО, "були відносно низькими".

Що важливо розуміти, для поповнення запасів до прийнятного рівня знадобляться роки, а не місяці.

За словами помічника Джо Байдена, поповнення запасів є складним завданням для США, які, як відомо, надають допомогу Україні.

Президент Байден наказав Пентагону швидко працювати над збільшенням здатності Сполучених Штатів виробляти всі боєприпаси, які нам можуть знадобитися для будь-якого конфлікту в будь-який час. Місяць за місяцем ми збільшуємо нашу спроможність постачати боєприпаси, – розповів Джейк Салліван.

США все одно продовжують допомагати Україні

Як уже згадувалося раніше, 7 липня офіційний Вашингтон оголосив про новий пакет військової допомоги для нашої країни у розмірі 800 мільйонів доларів, до якого увійшли зокрема вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM), або касетні снаряди.

13 липня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський офіційно заявив, що Збройні сили України вже отримала касетні боєприпаси від Штатів.

Представники Пентагону згодом офіційно підтвердили, що Сполучені Штати вже доправили в Україну касетні боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?