Тінь промчала по Землі: як виглядало єдине в 2020 році повне сонячне затемнення
Категорія
Технології
Дата публікації

Тінь промчала по Землі: як виглядало єдине в 2020 році повне сонячне затемнення

Тінь промчала по Землі: як виглядало єдине в 2020 році повне сонячне затемнення
Джерело:  online.ua

14 грудня 2020 року відбулося зачаровуюче астрономічне явище - повне сонячне затемнення, яке стало єдиним в 2020 році. Це рідкісне і незвичайне явище, за яким спостерігав весь світ. Правда, своїми очима побачити занурення Сонця в темряву вдалося тільки жителям Чилі та Аргентини, вся інша планета стежила за сонячним затемненням онлайн. В цьому році супутник Землі протягом 24 хвилин проходив перед Сонцем і приблизно на дві хвилини повністю його затьмарив, що призвело до короткочасної темряви. З космосу це виглядало, як тінь, що промчала по Землі. Як виглядало єдине в 2020 році повне сонячне затемнення ONLINE.UA показує в фото та відео, які масово публікують в соцмережах очевидці унікального астрономічного видовища.

Видовищно анімаційне відео сонячного затемнення, зокрема, зняли в Національному управлінні океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA). На анімаціі видно, як тінь від Місяця рухається від Тихого океану через Чилі і Аргентину в Атлантику. Саме в цих регіонах можна було спостерігати з Землі затемнення - в короткому відео чітко показано, що двохвилинне затемнення виглядало так, нібито чорна тінь пробігла по всій планеті.

Втім, хто хоче своїми очима побачити, як Сонце йде в тінь Місяця, можна подивитися відео з прямою трансляцією астрономічного події.

Повне сонячне затемнення 14 грудня 2020 року - пряма трансляція (відео):

Користувачі мережі не приховують захоплення від фото, на яких відображено сонячне затемнення. Вони вражені фантастичними процесами, які відбуваються за межами Землі.

Нагадаємо, в наступний раз повне сонячне затемнення можна буде спостерігати тільки в грудні 2021 року. Воно відбудеться над Антарктидою. Потім Місяць повністю затьмарить Сонце в Індонезії і Австралії (квітень 2023), США і Канаді (квітень 2024), Південній Європі і Гренландії (серпень 2026), а також на більшій частині Північної Африки і Близького Сходу (серпень 2027).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 21 грудня після заходу Сонця Юпітер і Сатурн зблизяться на максимально близьку відстань вперше з часів середньовіччя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?