Це потрібно побачити на власні очі — в грудні відбудеться вкрай рідкісне астрономічне явище
Категорія
Технології
Дата публікації

Це потрібно побачити на власні очі — в грудні відбудеться вкрай рідкісне астрономічне явище

Це потрібно побачити на власні очі — в грудні відбудеться вкрай рідкісне астрономічне явище
Джерело:  online.ua

Американські астрономи Університету Райса звернулися до всіх жителів планети з приголомшливою новиною - вони повідомили, що в кінці 2020 року відбудеться рідкісне астрономічне явище, яке люди не бачили 800 років. За їхнім прогнозом, 21 грудня після заходу Сонця Юпітер і Сатурн зблизяться на максимально близьку відстань вперше з часів середньовіччя. Кожен бажаючий, якщо подивиться на нічне небо в цей день, то зможе побачити зближення найбільших планет Сонячної системи, які будуть виглядати як єдина яскрава точка. Важливо розуміти, що в попередній раз таке близьке вирівнювання між Юпітером і Сатурном відбулося 5 березня 1226 року, а в наступний раз відбудеться тільки в 2400 році. Це свідчить про те, що унікальна можливість побачити рідкісне астрономічне явище є не у кожного покоління, тому не пропустіть свій шанс побачити на власні очі дану космічну подію. Де і коли можна дивитися зближення Юпітера і Сатурна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Астрономи відзначають, зближення між Юпітером і Сатурном відбуваються приблизно раз в 20 років, але так близько один до одного вони не підходили вже багато сотень років. У 2020 році вони почнуть зближуватися 16 грудня та до 21 числа їх буде розділяти відстань менше діаметра повного Місяця.

Найкраще розглянути зближення Юпітера і Сатурна зможуть жителі екватора, проте побачити явище зможуть всі люди на нашій планеті, якщо це дозволить погода. Планети з'являться в західній частині нічного неба приблизно через годину після заходу Сонця. Відзначається, що Юпітер і Сатурн досить яскраві, тому їх можна буде розгледіти з будь-якої точки земної кулі.

"Увечері 21 грудня Юпітер і Сатурн будуть виглядати як подвійна планета, розділена лише 1/5 діаметра повного Місяця. Для більшості глядачів в телескоп планети і кілька їх найбільших супутників будуть видні в той вечір в одному полі зору. Чим далі на північ буде глядач , тим менше часу у нього буде, щоб мигцем побачити з'єднання, перш ніж планети опустяться за горизонт ", - попередили астрономи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 29 листопада до Землі наблизиться астероїд 2000 WO107. Згідно з офіційними даними, діаметр космічного об'єкта може досягати 820 метрів, але унікальний він не своїми гігантськими розмірами, а складом, який оцінюється в 17 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?