Тишком-нишком у російському стилі - МЗС викрив чергову витівку Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Тишком-нишком у російському стилі - МЗС викрив чергову витівку Кремля

Тишком-нишком у російському стилі - МЗС викрив чергову витівку Кремля
Джерело:  online.ua

У травні так званий "куратор" українського напрямку у Кремлі Дмитро Козак відвідав Німеччину. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про цей потаємний візит, пов'язаний з Донбасом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ на телебаченні.

За словами дипломата, який сам нещодавно провів переговори щодо Донбасу у Німеччині, не відчув у Берліні впливу путінського посадовця.

"Я хочу наголосити, що пан Козак відвідав Берлін фактично у російському стилі: тишком, нишком. Не офіційно, приїхав, поговорив з однією людиною, зовнішньополітичним радником канцлера Меркель, і поїхав. А коли ми були в Берліні, то німецька сторона наголошувала фактично на всіх зустрічах, зокрема публічно, що це перша іноземна делегація, яку офіційно приймає Берлін від початку карантину. Цей наголос підкреслює, що ті, хто приїжджали до цього, вони це не були офіційні перемовини", - пояснив Кулеба.

Міністр додав, що обізнаний щодо теми, яку обговорював представник Путіна не переговорах у Берліні. Німецька сторона, перш за все, зацікавлена у конструктивній реакції РФ на пропозиції щодо Донбасу, щоб не були від неї постійні ультиматуми. Йдеться про ініціативи Києва, Берліна та Парижа.

"І ось предметом розмови було саме це: яке бачення Росії, де у них є гнучкість, де немає і які можна напрацювати компромісні рішення. Але запевняю, що за нашою інформацією, підтвердженою з різних джерел, на зустрічі пана Козака, яку він мав у Берліні жодних рішень ухвалено не було", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, Дмитро Козак нещодавно замінив одіозного Владислава Суркова, який керував українським напрямком з 2013 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник ОПУ Андрій Єрмак виступив з гучною заявою — він наголосив, що переговори лідерів нормандської четвірки, цілком ймовірно, відбудуться у 2020 році в Берліні. Окрім того, представник Володимира Зеленського висловив надію на прогрес у справі врегулювання конфлікту на Донбасі. Андрій Єрмак нагадав міжнародній спільноті, що йому у координації з Дмитром Козаком вдалося провести обмін полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?