Зустріч Зеленського та Путіна - в ОПУ зробили гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Зеленського та Путіна - в ОПУ зробили гучну заяву

Джерело:  online.ua

Очільник Офісу президента України Андрій Єрмак виступив з гучною заявою - він наголосив, що переговори лідерів нормандської четвірки, цілком ймовірно, відбудуться в 2020 році в Берліні. Окрім того, представник Володимира Зеленського висловив надію на прогрес у справі врегулювання конфлікту на Донбасі. Андрій Єрмак нагадав міжнародній спільноті, що йому у координації з Дмитром Козаком вдалося провести обмін полоненими. За словами політика, доволі часто це складний діалог, але діалог з Росією продовжується. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на німецьку медіагрупу Funke.

Окрім того, очільник ОПУ прокоментував заклики влади ФРН відкрити додаткові пункти переходу на лінії зіткнення, наголосивши, що ситуація з коронавірусом у "ДНР" і "ЛНР" "досить драматична".

"Тому ми закрили кордон на КПП, щоб захистити наших громадян. Як тільки дозволить ситуація з пандемією, переходи будуть знову відкриті", - підкреслив Андрій Єрмак.

Представник Володимира Зеленського також повідомив про прагнення української сторони на наступній відеоконференції Контактної групи призначити на переговорах у мінському форматі представників Донбасу з числа переселенців, які проживають на підконтрольній українській владі території. Він також наголосив, що це повинні бути громадяни України, представники НУО, духовенства, які не брали участь у бойових діях проти Києва.

"Ми, як і раніше, не хочемо вести переговори з сепаратистами і терористами", - зазначив Андрій Єрмак.

Варто також нагадати про те, що на цьому тижні делегація України, до якої входив і Єрмак, відвідала Берлін, де, в основному, обговорювалися питання закінчення війни на Сході України. Очільник німецького МЗС Хайко Маас офіційно заявив, що зустріч лідерів країн нормандської четвірки пройде після нормалізації епідемічної ситуації у світі.

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, у Меркель заявили, що врегулювати конфлікт на Донбасі і домогтися режиму припинення вогню, як це прописано в мінських угодах, складно, але реально.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?