Ткаченко пропонує двох кандидатів на посаду очільника Мінкульту
Категорія
Культура
Дата публікації

Ткаченко пропонує двох кандидатів на посаду очільника Мінкульту

Ткаченко пропонує двох кандидатів на посаду очільника Мінкульту
Джерело:  online.ua

Колишній очільник Міністра культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко після своєї гучної та скандальної відставки запропонував двох кандидатів на посаду нового керівника відомства.

Джерело: BBC Україна

Хто стане новим главою Мінкульту. Ткаченко озвучив свої пропозиції

Я надавав своє бачення, коли мене запитували і колеги по парламенту, і уряд, та й в офісі (президента) я говорив про дві кандидатури. Про них також говорять. Вони професіонали з цієї сфери, а головне - що вони здорові ціннісно, – заявив ексміністр культури.

За словами Олександра Ткаченка, він плекає надію, що його крісло займе людина, яка знає і розуміє вагу культури, особливо під час війни.

Головне - щоб це були люди порядні з точки зору цінностей, а з іншого боку – високого професійного рівня, і з розумінням того, що українська культура має стати частиною світових культурних процесів, – зазначив він.

Журналісти також поцікавилися, чим Ткаченко планує зайнятися після відставки.

У будь-якому разі допомагатиму піднімати кошти для культури на міжнародній арені, - заявив він.

Як уже згадувалося раніше, наразі тимчасово виконуватиме обов'язки міністра культури та інформаційної політики перший заступник міністра культури Ростислав Карандєєв.

Інсайдери в українському уряді зізналися журналістам, що поки альтернативи звільненому Ткаченку не знайшли.

Скандальна відставка Ткаченка: що відомо

20 липня український лідер Володимир Зеленський розповів, що попросив главу Кабміна Дениса Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Я запропонував главі уряду два кроки. Перший: знайти позабюджетні кошти на проекти, які зараз дійсно потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. Другий: попросив премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, — сказав він.

За словами Ткаченка, увечері 20 липня приніс прем’єр-міністрові Денису Шмигалю заяву про відставку «через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни».

Окрім того, він додав, що після того, як приніс заяву, «здивувався» заяві президента Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?