Мінкульт розмірковує над регулюванням Telegram
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінкульт розмірковує над регулюванням Telegram

Мінкульт розмірковує над регулюванням Telegram
Джерело:  online.ua

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що питання месенджеру Telegram потребує експертного обговорення.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Чи будуть регулювати Telegram-канали

На думку міністра, наразі потрібно вирішити, те, як буде відбуватися взаємодія держави з Telegram.

Telegram створив у собі спільноту, яка закрита від суспільства, тоді як усі медіа, що підпадають під закон "Про медіа", відкриті, відомі їх власники, є певна звітність тощо. Тому телеграм - це питання, яке потребує реально експертного обговорення, - сказав він.

Ткаченко заявив, що Telegram має свої плюси, зокрема це швидкість донесення інформації до населення, включаючи тих, хто знаходиться на тимчасово окупованих територіях.

З іншого боку - анонімні Telegram-канали і величезна кількість російських активностей там. Окрім того, у Telegram немає зворотного зв'язку. Який він не був би у Фейсбуку чи Гуглу, але він є, ми принаймні знаємо, до кого звертатися. До кого звертатися в Telegram, це питання непросте, - сказав міністр.

Наразі влада не розглядає заборону Telegram, проте можна говорити про певне регулювання.

Тому що Telegram-канали збирають кошти, і ми не знаємо чи платять вони податки - це перше питання. Друге питання - це знов таки з точки зору прозорості, власності, співпраці з суспільством, і розуміння того, у який спосіб ця взаємодія відбувається, - додав Ткаченко.

Проте таке регулювання наразі перебуває на рівні "давайте поговоримо".

Але я думаю, що час настав включати експертну оцінку того, у який спосіб має відбуватися взаємодія держави з Telegram, - наголосив він.

Telegram не йде на контакт з Мінкультом

За словами Ткаченка, Мінкульт запрошував Telegram до діалогу, але там на контакт не йдуть.

Їм це не потрібно, тому що вони перебувають повністю поза зоною регулювання. Їм це не цікаво, вони існують у своїй бульбашці. Користуючись нагодою запрошуємо їх до діалогу, - сказав він.

Міністр зазначив, що влада не має точної інофрмації про зв'язок месенжеру з російськими спецслужбами.

Переконатися в тому, що там є ФСБ-шні сліди, чи ще чиїсь, досить непросто. Але той факт, що комунікації з Telegram немає, викликає багато запитань і сумнівів, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?