ТКГ просить охорону для Бутусова через можливу ліквідацію
Категорія
Україна
Дата публікації

ТКГ просить охорону для Бутусова через можливу ліквідацію

ТКГ просить охорону для Бутусова через можливу ліквідацію
Джерело:  online.ua

Речник ТКГ щодо Донбасу, який водночас виконує роль позаштатного радника голови ОП Олексій Арестович переконаний, що журналіста Юрія Бутусова можуть убити. Він вважає потенційну ліквідацію цілком ймовірною і заявив, що проситиме надати колишньому позаштатному раднику глави Міноборони державну охорону.

Джерело: пост Арестовича у Facebook

Арестович зазначає, що ,хоча Бутусов гідний поваги, адже "одним із перших почав писати літопис цієї війни", все ж він - "не цілком адекватний". Також він нібито "більше не може вважатися журналістом з погляду професійної етики" – комісія з журналістської етики мала б дати оцінку його діям.

"Якщо журналіст сфотографувався зі зброєю або у формі з нашивкою – він прийняв бік і більше не може бути журналістом та висвітлювати події у конфлікті", - коментує представник ТКГ опубліковану напередодні світлину, де журналіст проводить вистріл з гаубиці Д-20 152 мм.

Радник Андрія Єрмака впевнений, що Бутусова "дуже якісно накачують психологічно" і припустив, що його ліквідують ті, хто його й "накачує інформаційно".

"Вже спланували його як чергового Гонгадзе. Його ліквідують – ті, хто його й накачує...Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно час рятувати".

Сварка між Зеленським та Бутусовим під час пресконференції 

Під час останньої зустрічі президента Зеленського з журналістами, між ним та журналістом сталася сварка. Президент назвав Бутусова людиною, яка раніше була пов'язана робочими питаннями з Ігорем Коломойським й образилася, що не отримала посади у Міноборони. Крім того, Зеленський звинуватив журналіста Бутусова в жертвах на Донбасі у зв'язку з публікацією останнього інформації про застосування безпілотника. Зі свого боку Бутусов зазначив, що Зеленський перекладає відповідальність.

Нагадаємо, пресконференція відбулась 26 листопада, про неї представників медіа повідомили лише за день до початку. Багато часу присвятили спецоперації із затримання "вагнерівців". За словами Зеленського, на колишнього начальника ГУР МОУ Василя Бурбу готується замах.

На думку Зеленського, примусова посадка в Україні літака з найманцями могла зіпсувати відносини з Туреччиною, громадяни якої біли на борту.

Читайте також:

  • Начальник розвідки України прокоментував скандал навколо звіту щодо "вагнерівців"

  • Серйозний удар — у Зеленського розлютилися через звіт розвідки щодо "вагнерівців"

  • РФ зосередила потужне наступальне угруповання навколо України — ОП

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?