Торгівля з окупованим Донбасом: у Гройсмана прояснили тонкощі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Торгівля з окупованим Донбасом: у Гройсмана прояснили тонкощі

Торгівля з окупованим Донбасом: у Гройсмана прояснили тонкощі
Джерело:  Новини Донбасу

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш розповів подробиці затвердження списку товарів, дозволених до ввезення та вивезення із зони проведення операції АТО на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".

Читайте також: За хоплення бойовиками ДНР-ЛНР українських підприємств: в мережі обговорюють цікаві деталі
За словами міністра уряду Гройсмана, перелік товарів буде затверджений спільним указом його відомством, а також Міністерством економічного розвитку і торгівлі. Його видання очікується 1 березня до кінця дня. Зараз проводяться консультації з органами виконавчої влади на території Донбасу, а також з представниками підприємств, що працюють на окупованих територіях.
"За результатами цих консультацій будуть визначені товарні позиції за кодами, які будуть дозволені до переміщення", - зазначив Черниш.
Також він підкреслив, що перелік визначатиме товари, дозволені до переміщення. Всі товари, які не потраплять в цей список, будуть заборонені до перевезення. Він окремо підкреслив, що право перевозити через лінію дотику продукти і медикаменти матимуть тільки гуманітарні організації.
Черниш додав, що встановлений порядок не торкнеться приватного провезення товарів, який затверджений на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду.
Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок так званого ДНР Олександр Захарченко назвав кількість захоплених бойовиками українських підприємств.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?