Торгова війна тимчасово зупинена: Сі Цзіньпін поступився Трампу
Категорія
Політика
Дата публікації

Торгова війна тимчасово зупинена: Сі Цзіньпін поступився Трампу

Торгова війна тимчасово зупинена: Сі Цзіньпін поступився Трампу
Джерело:  online.ua

Китай і США тимчасово зупинили торгову війну. Лідерам КНР і США Сі Цзіньпіну і Дональду Трампу вдалося досягти компромісу, повідомляє ONLINE.UA сл посиланням на прес-службу Білого дому.

У адміністраціі Трампа повідомили, що нові взаємні торгові мита між США і Китаєм не вводитимуться після 1 січня 2019 року. В обмін на припинення торговельної війни корейські лідер погодився негайно закупити "значний обсяг" американської сільськогосподарської, енергетичної та промислової продукції.

Такого компромісу Трамп і Сі Цзіньпін досягли під час двогодинних переговорів на полях саміту G20. В період дії мораторію на нові торгові мита, США і Китай продовжать переговори по спірній торгівлі, але Вашингтон попередив, що якщо домовленостей не вдасться досягти, то весь китайський експорт в США обкладуть підвищеними податками.

Представниця Білого дому Сара Сандерс уточнила, що торгова війна між Китаєм і США призупинена на 90 днів. За її словами, якщо сторони не домовляться, то через вказаний період Трамп підвищить мита на товари з Китаю з 10 до 25%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп поставив жорсткий ультиматум Китаю по торгівельній війні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?