Торговельна війна: ЄС готує відповідь на мільярдні мита США
Категорія
Світ
Дата публікації

Торговельна війна: ЄС готує відповідь на мільярдні мита США

Торговельна війна: ЄС готує відповідь на мільярдні мита США

Керівництво Євросоюзу у майбутньому впровадить жорстку відповідь Сполученим Штатам через введені мита. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами Гайко Мааса - міністра закордонних справ ФРН, Брюссель повинен реалізувати відповідь. Для цього потрібна підтримка Світової організації торгівля щодо "каральних тарифів".

"Європа єдина в цьому питанні. Ми як і раніше готові вести переговори про єдині правила надання субсидій в авіаційній галузі. Ми все ще можемо запобігти подальшій шкоді" - пояснив Маас.

Водночас голова німецького Міністерства фінансів Олаф Шольц наголосив на обачних заходах, бо глобальні торговельні конфлікти завдають шкоди, яка нікому не потрібна.

Нагадаємо, США введуть з 18 жовтня мита на європейські товари на загальну суму 7,5 мільярда доларів. Це пов'язано із субсидіями Брюсселя для Airbus.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно підвищенням мит обмінялися Сполучені Штати та Китай. Перша держава впровадила додаткові тарифи на товари сумою у 300 мільярдів доларів, а Пекін - на суму до 75 мільярдів. Вони набувають чинності з 1 вересня 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?