Трамп анонсував нові переговори щодо торгової війни з Китаєм
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп анонсував нові переговори щодо торгової війни з Китаєм

Трамп анонсував нові переговори щодо торгової війни з Китаєм
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп виступив із підтвердженням щодо нових переговорів з Китаєм про конфлікт у галузі торгівлі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBS.

За його словами, нову зустріч планують вже у вересні цього року.

"Ми говоримо з Китаєм, зустріч у вересні не скасована", - сказав Трамп.

Заходи планують, не дивлячись на введення з 1 вересня нових мит на китайські товари. Американська влада встановила відповідний показник на 15%.

Слід нагадати, що останні місяці зросла напруга у стосунках між Сполученими Штатами та Китаєм на державному рівні. Наприкінці весни Білий дім запровадив 25% мита на товари вартістю 200 мільярдів доларів.

Нове підвищення, як згадувалося, відбулося вже 1 вересня, а третій "раунд" запланований на 15 грудня. Цю дату обрали через близькість Різдва, тож американці зможуть придбати необхідні звичні товари китайського походження перед великим святом.

У відповідь Пекін заблокував ввезення сільськогосподарської продукції з США та ввів нові мита у 10% на товари вартістю 75 мільярдів доларів. Пізніше було винесене рішення про 15% підвищення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Польщі президенту Володимиру Зеленському передали послання від його заокеанського колеги Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?