Трамп дав нову гучну обіцянку перед виборами
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп дав нову гучну обіцянку перед виборами

Трамп дав нову гучну обіцянку перед виборами
Джерело:  online.ua

Американський президент Дональд Трамп, який намагається усіма шляхами втримати свій рейтинг напередодні виборів, виступив з новою обіцянкою до Сполучених Штатів. Він оголосив, що військовий корпус країни виведуть з Афганістану вже 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Fox Business.

Політик-республіканець фактично підтвердив, що військовослужбовці зможуть повернутися додому до Різдва чи на початку наступного року.

"Звичайно ж, до кінця року. Ми виводимо 4 тисячі військовослужбовців з Афганістану, вони вже зараз повертаються на батьківщину. 19 років — термін достатній, ми виконували там поліцейські функції", - відповів Трамп на поставлене питання.

Президент США має на увазі, що війська країни вели операцію в Афганістані з 2001 року, коли стався наймасштабніший теракт у сучасній історії людства — знищення Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку.

У лютому 2020-го американська сторона й представники угрупування "Талібан" підписали мирну угоду. Афганський екстремістський рух погодився не створювати загрозу для США чи їхніх союзників у регіоні. Водночас Вашингтону та коаліції необхідно залишити країну упродовж 14 місяців.

Військова операція в Афганістані стала для Сполучених Штатів найбільш тривалою за всю їхню історію.

Раніше Трамп натрапив на критику всередині країни та з боку союзників після того, як одноосібно вирішив вивести американські сили з Сирії. Він про це нікого не попередив і фактично кинув на призволяще союзні загони курдів, пліч-о-пліч з якими Вашингтон боровся проти ісламістів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп ввечері 7 жовтня записав відеозвернення, під час якого не скупився на компліменти для лікарів, заявив, що помститься Китаю, а також пообіцяв кожному громадянину США безкоштовно виписати ліки проти коронавірусу, якими його лікували у медцентрі Волтера Ріда.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?