Трамп готує дуже приємне для України призначення: з'явилися деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп готує дуже приємне для України призначення: з'явилися деталі

Трамп готує дуже приємне для України призначення: з'явилися деталі
Джерело:  Голос Америки

Президент США Дональд Трамп може призначити своїм радником з питань національної безпеки замість  Майкла Флінна, який подав у відставку, колишнього посла США в ООН Джона Болтона, прихильника озброєння України й прискорення її вступу в НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.
Як пишуть деякі американські ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі, зустріч Трампа й Болтона повинна була відбутися 19 лютого.
Протягом останніх років Болтон виступав за озброєння України, надання їй перспективи членства в НАТО і критикував зовнішню політику колишнього президента США Барака Обами, використовуючи ситуацію в Україні, як приклад провальних рішень офіційного Вашингтона.

Читайте також: Трамп цікаво висловився про розмови свого колишнього радника з росіянами
"У США все ще є час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі неприпустимо. Вашингтон повинен надати Києву озброєння й іншу допомогу і одночасно відновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО", - писав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times в серпні 2014-го року.
Болтон є прихильником збереження санкцій проти РФ. Він також критикував дії президента Росії Володимира Путіна.
"Путін повинен знати, що якщо він захопить більше території України, її решта однозначно стане членом НАТО і ЄС і буде залишатися стійко ворожою до Москви в майбутньому", - відзначав колишній посол США в ООН.
Як повідомляв ONLINE.UA,  прес-секретар американського президента Шон Спайсер заявив, що Дональд Трамп чекає від лідера РФ Володимира Путіна деескалації насильства в Україні та повернення окупованих територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?