Трамп хоче віддати важливий пост військовому, який назвав Путіна скаженим
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп хоче віддати важливий пост військовому, який назвав Путіна скаженим

Трамп хоче віддати важливий пост військовому, який назвав Путіна скаженим
Джерело:  РІА Новини

Новообраний президент США Дональд Трамп

 заявив, що розглядає екс-генерала Корпусу морської піхоти Джеймса Маттіса як кандидатуру на пост глави Пентагону.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РІА Новини", які цитують телеканал ABC News.


Після зустрічі з екс-генералом в Нью-Джерсі Трамп заявив, що Маттіс - це "те, що треба".


У той же час він не уточнив, чи запропонував потенційному кандидату будь-яку посаду, сказавши лише: "Подивимося".


Трамп додав, що Маттіс - "чудова людина", яка зробила блискучу кар'єру.


Тим часом стали відомі деякі цікаві факти про Маттіса, зокрема, те, що він одного разу назвав президента РФ Володимира Путіна скаженим.


"Джеймс "Mad Dog" Маттіс, легенда морського десанту. Друге прізвисько - Воїн-Чернець, не має ні сім'ї, ні дітей, переконаний аскет, життя присвячене військам, книгам і захисту інтересів колишніх підлеглих. Любить особисто брати участь у боях, надихаючи прикладом, розробник більшості успішних операцій, проведених US marins. Автор "доктрини Маттіса", - написав у Facebook

Зураб Бадашвілі.


При цьому він навів кілька тез із доктрини Маттіса.


"Дії Росії в Україні, на мій погляд, можливо, найнебезпечніше, що є зараз, з кризовим потенціалом для всього регіону. Путін, імовірно, випустив на волю сили, які навіть особисто він контролювати не може. А вже його наступники, якщо він помре до 2020 року (що, на мій погляд, дуже малоймовірно), взагалі не зможуть контролювати ці імпульси", - написав він.


"Виправити те, що створив Путін на шкоду Заходу, буде дуже складно. Люди запитують: а чи не з'їхав цей Путін з глузду, чи не сказився? Але особисто я вважаю балачки про те, що якщо піде Путін, стане краще, порожніми мріями. Проблема не тільки в Путіні, але в Росії в цілому, тому що Росія не вважає сусідство з демократичними країнами позитивом", - додав Бадашвілі.


За словами Маттіса, безпека Заходу може наступити тільки в разі розвалу Росії.


"Росія хоче забезпечити свою безпеку, сіючи нестабільність в суміжних країнах ... Путін лягає спати, знаючи, що може порушувати всі правила, тоді як Захід все одно буде грати за правилами. Це дуже небезпечна дихотомія. Мені здається, що безпека може бути, тільки як підсумок розвалу Росії, що не виключено і чому не слід заважати", - цитує його слова експерт.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що

Трамп хоче призначити новим держсекретарем держави республіканця Мітта Ромні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?