Трамп і Байден обмінялися колючими звинуваченнями на дебатах
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп і Байден обмінялися колючими звинуваченнями на дебатах

Трамп і Байден обмінялися колючими звинуваченнями на дебатах
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах провели останній раунд дебатів перед виборами президента. Кандидати Дональд Трамп і Джо Байден знову взаємно звинувачували один одного, однак перебивали опонента менше разів за попередні дебати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американські ЗМІ.

За оприлюдненими даними, чинний президент і його демократ-опонент обговорили боротьбу з COVID-19, втручання у вибори ззовні, еміграцію, охорону здоров'я, зміни клімату, корупцію.

Спокійний темп дебатів зумовило вимкнення мікрофону одного з учасників, коли його опонент брав двохвилинний спіч.

У сегменті щодо коронавірусу Трамп зауважив, що налаштований оптимістично попри мільйони випадків і сотні тисяч смертей, він вважає, епідемія дуже скоро піде на спад. Варто додати, що президент повторює це з весни 2020 року.

Водночас Байден звернув увагу на погіршення ситуації навіть попри завершення розробки вакцини. Він дорікнув опоненту відсутністю чіткого плану для боротьби з епідемією.

"Будь-хто, хто несе відповідальність за те, що не взяв контроль, будь-хто, хто несе відповідальність за таку кількість смертей, не повинен залишатися президентом Сполучених Штатів Америки", - резюмував Байден.

Він також звинуватив Росію та Іран у порушенні американського суверенітету шляхом втручання у вибори.

Трамп в іншому сегменті почав згадувати корупційні скандали сина опонента, Гантера Байдена. Той нібито отримував гроші з Росії.

"Джо отримав 3,5 млн доларів від Росії, був у дружніх стосунках з мером Москви, він повинен пояснити це. Я жодних грошей від Росії не отримував", - додав Трамп.

Кандидат-демократ не залишився мовчазним і згадав, як президент жодної декларації про прибутки не опублікував.

"Я не брав ані гроша в жодного закордонного джерела. Я опублікував свої податкові декларації за все 22 року. Ви — жодної", - оголосив Байден.

У заключному слові колишній віцепрезидент пояснив, що балотується як "гордий демократ", але на посаду американського президента, він хоче об'єднати країну.

Як повідомляв ONLINE.UA, Комісія з президентських дебатів неочікувано для всіх вирішила провести другий раунд дебатів республіканця Дональда Трампа та демократа Джозефа Байдена віртуально, однак очільник Білого дому зразу ж офіційно заявив, що не буде "брати участь" у віртуальних дебатах зі своїм головним суперником. Пізніше їх організували наживо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?