Трамп лідує в праймеріз серед кандидатів від Республіканської партії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп лідує в праймеріз серед кандидатів від Республіканської партії

Трамп лідує в праймеріз серед кандидатів від Республіканської партії
Джерело:  online.ua

Трамп на початку праймеріз в Республіканській партії має підтримку більше половини представників своєї партії. 

Джерело:  CNN

Трамп має високі шанси очолити передвиборчу гонку від Республіканців 

За інформацією журналістів телеканалу із посиланням на нещодавнє опитування, Трамп має підтримку 53% представників Республіканської партії і прихильників республіканців.

Так, його головний суперник Рон Десантіс заручився підтримкою 26% республіканців, однак багато виборців з прихильників Республіканської партії готові підтримати як Трампа, так і Десантіса і також кількох інших кандидатів.

Більше 8 з 10 або підтримують, або кажуть, що вони відкриті для розгляду Трампа (84%) і Десантіса (85%), і менша більшість каже, що вони підтримують або розглядають колишнього посла ООН Ніккі Хейлі (61%), Скотта (60%) і колишнього віце-президента Майка Пенса (54%). Згідно з опитуванням, Хейлі і Пенс в даний час є першим вибором з 6%, Скотт - 2% разом з колишнім губернатором Нью-Джерсі Крісом Крісті, а п'ять інших кандидатів мають підтримку 1% або менше.

Відповідно до даних опитування,  більша частина можливого електорату вже виключила кілька Імен на первинних виборах.

Не менше 60% виборців заявили, що не підтримають кандидатуру Крісті ні за яких обставин, а 55% заявили, що ніколи не підтримають колишнього губернатора Арканзасу Аса Хатчінсона або губернатора Нью-Гемпшира Кріса Сунуну

Трамп випереджає Десантіса з однаковим відривом як серед старших, так і серед молодих виборців, що є очевидним зрушенням у порівнянні з березнем, коли його підтримка була значно слабшою серед тих, кому старше 45 років, ніж серед молодших виборців, які підтримують республіканців.

Приблизно половина республіканських виборців та прихильників республіканців, 52%, вважають дуже ймовірним, що Трамп втретє виграє кандидатуру партії в президенти, ще 35% кажуть, що це досить ймовірно, і лише 13% вважають, що це малоймовірно або малоймовірно.

Його прихильники набагато частіше висловлюють впевненість у його шансах: 71% тих, хто називає Трампа своїм першим кандидатом на праймеріз, кажуть, що принаймні дуже ймовірно, що він переможе, порівняно з лише 30% тих, хто наразі його не підтримує.

Майже три чверті (73%) зареєстрованих виборців-республіканців та прихильників республіканців кажуть, що вони принаймні цілком задоволені поточним списком кандидатів-республіканців, які балотуються на пост президента, хоча лише 18% вважають себе дуже задоволеними. Лише 7% кажуть, що зовсім не задоволені.

Що відомо про головного суперника Трампа 

Губернатор штату Флорида Рон Десантіс подав заяву про висування своєї кандидатури в президенти. Він став головним суперником екс-президента США Дональда Трампа, який також висувається від Республіканської партії.

Десантіса вважають найсильнішим конкурентом Трампа у Республіканській партії. Попри ультраправі погляди, він викликав значний інтерес серед виборців як молодша версія Трампа.

Однак наразі невідомо, чи змагатиметься Десантіс за президентське крісло з чинним главою США Джо Байденом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?