Трампа визнали винним у спробі згвалтування — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Трампа визнали винним у спробі згвалтування — CNN

Трампа визнали винним у спробі згвалтування — CNN
Джерело:  online.ua

9 травня федеральний суд Манхеттена визнав експрезидента США Дональда Трампа винним у спробі згвалтування письменниці та журналістки Джин Керролл. 

Джерело:  CNN

Що відомо про вирок Трампу у справі про спробу згвалтування 

Зокрема, федеральне журі Манхеттена визнало, що навесні 1996 року Трамп здійснив спробу згвалтування Джин Керролл у гардеробній універмагу.

Трампа також визнали винним у побитті під час цивільного процесу Керролл проти нього, заснованого на цьому позові про сексуальне насильство.

Колишній президент США повинен буде виплатити постраждалій 2 мільйони доларів компенсації.

Також Трампа визнали винним у наклепі, коли він заперечував цей інцидент і присудили ще 3 мільйони доларів компенсації на користь Керрол.

Що відомо про справу Керролл проти Трампа 

Водночас експрезидента США не визнали винним у зґвалтуванні. Оскільки позов є цивільним, він не загрожував Дональду Трампу ув’язненням чи іншим кримінальним покаранням.

Керролл звинуватила Трампа в зґвалтуванні ще у 2019 році, коли Дональд Трамп був президентом, але розгляд справи почався у квітні 2023-го.

Республіканець відмовився від свідчень у суді, а публічно повторював, що він не міг зґвалтувати Керролл, бо вона "не його тип".

Тоді як колишнього президента Сполучених Штатів звинуватили у домаганні чи зґвалтуванні кілька інших жінок, справа Керролл стала першою, в якій було ухвалено вирок.

Трамп став першим експрезидентом США в історії, якому висунули кримінальні звинувачення – у зв’язку з фальсифікацією ділової документації для приховування шкідливої інформації напередодні президентських виборів 2016 року.

На цьому тлі восени минулого року Дональд Трамп оголосив про наміри вкотре поборотись за посаду президента США на виборах у 2024 році й нині має найвищі шанси отримати номінацію Республіканської партії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?