Трамп нарешті пояснив, навіщо дзвонив Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп нарешті пояснив, навіщо дзвонив Зеленському

Трамп нарешті пояснив, навіщо дзвонив Зеленському
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп вирішив перекласти з себе відповідальність за розмову з президентом України Володимиром Зеленським на тлі якої розгорівся серйозний скандал. Глава Білого дому заявив республіканцям в Палаті представників, що подзвонив українському колезі на прохання міністра енергетики Ріка Перрі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Axios.

Видання, посилаючись на три джерела, зазначає, що спочатку під час виступу перед однопартійцями Трамп заявив, що розмова із Зеленським була ідеальною. Але потім вирішив згадати Перрі, який нібито наполягав на тому, щоб президент США обговорив з українським лідером по телефону питання про завод по скрапленому газу.

"Мало хто знає це, але я навіть не хотів робити дзвінок. Єдина причина, по якій я зробив дзвінок, це тому що Рік Перрі попросив мене. Щось про завод СПГ (скраплений природний газ)", - наводить слова Трампа джерело.

Але журналісти засумнівалися в правдивості слів Трампа, так як в опублікованій стенограмі розмови президентів України і США не було жодного слова ні про Перрі, ні про завод СПГ. Вони вважають, що таким чином Трамп вирішив зняти з себе відповідальність за дзвінок Зеленському.

Нагадаємо, після розмови із Зеленським демократи почали звинувачувати Трампа в перевищенні службових повноважень і тиску на президента України в інтересах своєї політичної кампанії на президентські вибори 2020 року, про що йдеться в скарзі співробітника американської розвідки. У зв'язку з цим в США запущена процедура імпічменту, в рамках якої проходить розслідування. Демократи хочуть довести, що Трамп тиснув на Зеленського, щоб той стимулював розслідування корупційної справи проти сина Джозефа Байдена, якого вважають найперспективнішим опонентом Трампа на президентських виборах в 2020 році.

На даний момент відомо, що демократи запросили жокументи по Україні у Білого дому в зв'язку з розслідуванням в рамках імпічменту Дональда Трампа. Конгресмени дали адміністрації президента США термін на підготовку документів до 18 жовтня. Якщо до цього терміну Білий дім не надасть всі витребувані документи, це буде розглядатися як спроба перешкодити розслідуванню.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Трампа готує скаргу ще один співробітник американської розвідки. Він готовий виступити перед Конгресом і подати офіційний рапорт, щоб довести, що Трамп пропонував Україні провести розслідування щодо кандидата на пост президента США Джозефа Байдена і його сина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?