Трамп назвав геніальним рішення Путіна визнати ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп назвав геніальним рішення Путіна визнати ОРДЛО

Трамп назвав геніальним рішення Путіна визнати ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Експрезидент США Дональд Трамп захоплений "стратегією" глави Кремля Володимира Путіна щодо України та Донбасу. Він назвав рішення визнати так звані "ЛНР" та "ДНР", а також відправлення російських військ до ОРДЛО дуже розумним та геніальним. При цьому вину за те, що відбувається, поклав на Байдена.

Джерело: The Washington Post

Трамп захоплений геніальністю Путіна у визнанні "ЛДНР"

Коментар Трампа та скандальне вихваляння Путіна більшою мірою було адресовано чинному президенту США Джо Байдену. Трамп заявив, що "ніколи не допустив би такого" і розкритикував Байдена за бездіяльність.

Я зайшов учора додому, і побачив новину у телевізорі, і я сказав: "Це геній". Путін визнає більшу частину України незалежною країною. Путін оголошує її незалежною. О, це чудово! Слід сказати, що це досить кмітливо. І знаєте, яка відповідь була від Байдена? Відповіді не було. Ні, це дуже сумно. Дуже сумно, – заявив Трамп.

При цьому російські війська на Донбасі, які ведуть війну проти України вже понад 8 років, Трамп назвав "миротворчою силою". Цю "силу" експрезидент США вважає найсильнішою у світі.

Це найсильніші миротворчі сили, які коли-небудь бачив. Там було більше танків, ніж я бачив. Вони підтримуватимуть мир. Ні, але подумайте про це. Ось хлопець, який дуже розумний... Я його добре знаю. Дуже добре, — додав Трамп.

Колишній американський лідер визнав, що завжди дуже добре ладив із Путіним і чудово знав про його бажання захопити Україну.

Я знав, що він завжди хотів на Україну. Я говорив із ним про це. Я говорив: "У тебе нічого не вийде. У тебе не вийде". Але я бачив, що він цього хоче. Я питав його. Ми часто говорили про це, – розповів Трамп.

Реакція Байдена на визнання Путіним "ЛДНР"

Після того, як Путін підписав указ про визнання так званих "ЛНР" та "ДНР", американський голова Джо Байден виступив із відеозверненням. Він повідомив, що США запроваджують санкції проти двох російських банків, наближених до Путіна олігархів, а також блокують погашення держборгу РФ на західних ринках цінних паперів.

Рішення Путіна Байден назвав "початком вторгнення Росії до України". Президент США вважає, що цим рішенням Путін фактично відкрито оголосив війну усьому світу.

Хто такий, заради Бога, Володимир Путін, щоб вирішувати, де проголошувати нові незалежні держави у світі на території сусідніх держав? Це кричуще порушення міжнародного правничий та йде урозріз із застереженнями міжнародних партнерів Росії. Якщо Росія наважиться йти далі і почне повномасштабний наступ військ на територію всієї України та великих міст, включаючи столицю Київ, США спільно з союзниками та партнерами підготували пакет ще більш нищівних санкцій, - заявив Байден у зверненні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?