Німеччина пригрозила Кремлю повною зупинкою Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина пригрозила Кремлю повною зупинкою Північного потоку-2

Німеччина пригрозила Кремлю повною зупинкою Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Німеччина може повністю зупинити російський газопровід "Північний потік-2". Міністр економіки ФРН Роберт Хабек назвав цей газопровід "глибою ризику" у Балтійському морі. Він вважає, що його краще було б взагалі не будувати.

Джерело: Deutschlandfunk

Німеччина зупинила сертифікацію Північного потоку-2

На сьогоднішній день, за словами Хабека, офіційний Берлін лише скасував сертифікацію "Північного потоку – 2". Цей крок, як пояснив міністр економіки ФРН, не є запровадженням санкцій і поки що не означає, що газопровід ніколи не буде запущено.

Хабек наголосив, що Німеччина тісно координує свої дії з партнерами на Заході щодо Росії та України. Він дав чітко зрозуміти, що за деяких обставин остаточна зупинка Північного потоку-2 можлива.

Це теж може статися… Це все ще можливе. Ми координуємося з європейськими та американськими партнерами, — наголосив Хабек.

Кремль загрожує Німеччині після блокування Північного потоку-2

Після рішення Берліна призупинити сертифікацію Північного потоку-2 Росія почала загрожувати країнам Європи ціною 2 тисячі євро за тисячу кубів газу. З ультимативним шантажем виступив член ради Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Вітаємо у новому світі, де європейці незабаром платитимуть 2000 євро за тисячу кубометрів газу, — заявив Медведєв.

У відповідь на ці погрози міністр економіки ФРН припустив, що найближчими днями ціни на газ справді зростуть. При цьому він запевнив, що ризик для постачання газу до Німеччини.

Ми прийняли запобіжні заходи для цього. Вжиті заходи також забезпечать постачання вугілля та нафти. Ціна на газ стабілізується на «вищому, але керованому рівні», - відповів Хабек на погрози Кремля.

Говорячи про Північний потік-2, глава Мінекономіки ФРН наголосив, що у питанні газопроводу було б розумніше взагалі його не будувати.

Занадто довго у людей була ілюзія, що трубопровід потрібно розглядати лише з економічного погляду. Проте енергетичну політику завжди слід оцінювати з погляду політики безпеки та геополітичної перспективи, — наголосив Хабек.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?