Трамп підписав важливий указ по Україні: перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп підписав важливий указ по Україні: перші подробиці

Трамп підписав важливий указ по Україні: перші подробиці
Джерело:  online.ua

США частково відновили безмитну торгівлю з Україною. Торгові привілеї повернуті цілй низці українських товарів. Відповідний указ підписав Дональд Трамп, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Білого дому.

У документі говориться, що Трамп вирішив відновити безмитне ввезення українських товарів, так як Україна "забезпечила адекватний і ефективний захист прав інтелектуальної власності". Поки невідомо, з яких саме товарів, вироблених в Україні, знімуть обмеження.

"Скасувати припинення угоди про безмитну торгівлю з Україною відповідно до генеральної системи преференцій стосовно низки українських товарів", - написано в оприлюдненому указі Трампа.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Трамп призупинив дію торгових привілеїв щодо безмитного ввезення українських товарів, так як, на думку президента США, Україна недостатньо забезпечувала захист інтелектуальної власності. У зв'язку з цим, в травні 2018 року понад 150 найменувань української продукції були виключені з Єдиної системи тарифних преференцій США, яка дає право безмитно ввозити в США понад 3,5 тисячі видів продукції з 120 країн світу. Під заборону безмитного ввезення потрапили шоколад, оптичні приціли, гриби, дезодоранти і деякі інші товари.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишня директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард назвала американського лідера Дональда Трампа відповідальним за велику кількість ризиків для світової економіки. На питання про виклики для світової економіки і Трампа Лагард відповіла, що у президента США "є багато ключів, які б розблокували невизначеність і ризики".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?