Трамп поговорив по телефону з "другом" Путіна: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп поговорив по телефону з "другом" Путіна: стали відомі деталі

Трамп поговорив по телефону з "другом" Путіна: стали відомі деталі
Джерело:  Daily Sabah

Президент США Дональд Трамп провів телефонні переговори з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Daily Sabah.
Відзначається, що це була перша розмова лідерів двох країн після вступу Трампа на посаду президента США. Джерело видання розповіло, що розмова тривала 45 хвилин і пройшла в позитивному тоні.
Reuters, з посиланням на Білий дім, пише, що Трамп в ході бесіди з Ердоганом заявив про підтримку Туреччини як стратегічного партнера і члена НАТО. Також він зазначив прихильність двох країн боротьбі з тероризмом у всіх формах і вітав внесок Туреччини в боротьбу з ІДІЛ.
Читайте також: Друг Путіна зробив нову заяву щодо Сирії: в мережі спантеличені
Крім того, видання, посилаючись на свої джерела в оточенні турецького лідера, відзначило, що Ердоган і Трамп домовилися про співпрацю при наступі на сирійські міста Аль-Баб і Ракка.
Також повідомляється, що під час бесіди Ердоган переконував Трампа відмовитися від підтримки сирійських курдів, яких в Туреччині вважають терористами. Це питання обговорюватиметься в рамках візиту директора ЦРУ Майка Помпео до Туреччини, запланованого на 9 лютого. Очікується, що сторони торкнуться проблеми екстрадиції проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який проживає в США і якого влада Туреччини звинувачує в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, в кінці грудня Ердоган заявив, що міжнародна коаліція на чолі з США не дотримується обіцянок і підтримує "терористів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?