Трамп помилував засуджених з "російської справи"
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп помилував засуджених з "російської справи"

Трамп помилував засуджених з "російської справи"
Джерело:  online.ua

Чинний очільник Білого дому Дональд Трамп продовжує ухвалювати скандальні рішення, поки у нього ще є така можливість. Так, 22 грудня офіційно стало відомо, що американський лідер своїми традиційними передріздвяними указами вирішив помилувати 15 засуджених, зокрема двох із так званої російської справи, яку вів спецпрокурор США Роберт Мюллер. Варто звернути увагу на те, що  серед помилуваних — радник президентської кампанії Трампа 2016 року Джордж Пападопулос, а також його адвокат Ван дер Зваан. Кожен з них був фігурантом розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори в США. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Politico та Bloomberg.

Як уже згадувалося раніше, Пападопулос співпрацював зі слідчими ФБР і натякав, що він буде виконувати роль викривача. Ще 3 роки тому він несподівано визнав свою провину за звинуваченням у неправдивих свідченнях.

"Ван дер Зваан у 2018 році визнав свою провину за звинуваченням у неправдивих свідченнях. Він зізнався, що брехав ФБР та адвокатам в офісі Мюллера під час допиту про свою причетність до звіту, який фірма підготувала у 2012 році на запит українського уряду. У 2018 році Зваан відбув 30-денний термін покарання перед тим, як залишити країну",— йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, в США називають "тривалою президентською традицією" помилування президентом своїх політичних союзників.

Не можна також не згадати про те, що це вже не вперше протягом останніх тижнів Дональд Трамп ухвалює рішення на користь команди очільника Кремля Володимира Путіна. Так, нещодавно президент США неочікувано відмовився визнавати РФ винною в масштабній хакерській атаці, яку здійснили на урядові установи Штатів. Американський лідер назвав цей інцидент "роздутим", а відповідальність за атаку раптово переклав на китайських кіберзлочинців, а не на російсьйських. Саме тому його адміністрація так і не опублікувала заяву про причетність Кремля до хакерських атак, як планувала це зробити ще 18 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп може заблокувати санкції проти "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?