Трамп пообіцяв швидко і жорстко покарати Путіна за хіматаку в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп пообіцяв швидко і жорстко покарати Путіна за хіматаку в Сирії

Трамп пообіцяв швидко і жорстко покарати Путіна за хіматаку в Сирії
Джерело:  Associated Press

За застосування хімічної зброї в сирійській Думі може нести відповідальність російський президент Володимир Путін. США в найближчі дні мають намір вжити відповідні заходи за цю атаку.

Про це заявив президент США Дональд Трамп, передає ONLINE.UA з посиланням на АР.

Читайте також: Вашингтон закликав весь світ посилити тиск на Росію

Трамп підкреслив, що рішення по жорсткій відповіді на хімічну атаку в Сирії буде прийнято протягом 24-48 годин. Він заявив, що не сумнівається тому, хто стоїть за ці жахливим злочином.

"Ми не можемо дозволити, щоб і в майбутньому відбувалася така жорстокість. Це було жахливо. Я не сумніваюся, хто за всім цим стоїть. Або це Росія, чи це Сирія, або це Іран, або всі вони разом, ми це з'ясуємо, і відповідь отримаємо найближчим часом. Ми приймемо деякі важливі рішення протягом наступних 24-48 годин",- заявив Трамп.

Його позицію підтримала постпред США в ООН Ніккі Хейлі. Вона заявила, що незалежно від того, яке рішення прийме Рада безпеки ООН, США жорстко відреагують на хіматаку в сирійській Думі. Хейлі закликала РБ ООН виконати свій обов'язок і захистити сирійський народ, але підкреслила, що навіть якщо організація "зазнає поразки і продемонструє повну нездатність надати захист мирному населенню Сирії", Вашингтон в будь-якому випадку відповість.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ніккі Хейлі розкритикувала Раду безпеки ООН, яка, за її словами, не діяла, коли Росія забирала Крим у України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?