Трамп готує до запуску власну соцмережу
Категорія
Технології
Дата публікації

Трамп готує до запуску власну соцмережу

Трамп готує до запуску власну соцмережу
Джерело:  online.ua

Колишній очільник Білого дому Дональд Трамп, акаунт якого нещодавно назавжди заблокував Twitter, неочікувано для всіх заявив, що збирається повернутися у соціальні мережі через 2-3 місяці зі своєю власною платформою. Цю інформацію уже офіційно підтвердив  радник Трампа Джейсон Міллер, передає ONLINE.UA з посиланням на американський телеканал  Fox News.

"Я думаю, що ми побачимо повернення президента Трампа у соціальні мережі, ймовірно, через два або три місяці, зі своєю власною платформою", - наголосив помічник колишнього американського лідера.

За його словами, наразі не можна розповідати більше деталей, однак вдодав, що республіканець проводив "важливі зустрічі" на своєму курорті в Мар-а-Лаго з різними командами з приводу цього питання. Окрім того, відомо, що багато компанії вже запропонували Трампу допомогу з розробкою нової соціальної мережі.

"Ця нова платформа буде великою", - зазначив Джейсон Міллер, додавши, що колишній президент США планує "десятки мільйонів людей".

Як уже згадувалося раніше Twitter став першою соціальною мережею, яка вирішила назавжди заблокувати акаунт Дональда Трампа. на це рішення вплинув скандал зі штурмом Капітолію 6 січня. Окрім того, Twitter призупинив роботу понад 70 000 акаунтів за просування теорії змови QAnon. Що важливо розуміти, влада Європейського Союзу розкритикувала соцмережу за блокуванням акаунта Трампа у Twitter "без виправданого і демократичного контролю".

"Те, що генеральний директор може відключити рупор президента США без будь-якої іншої форми контролю та протидії, дивує... Це не лише підтвердження потужності цих платформ, але також демонструє слабкі місця в організації нашого суспільства в цифровому просторі", - наголосив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон.

Політик вважає, що потрібно встановити правила поводження у цифровому просторі. Окрім того, він порівняв видалення аканту Трампа з терактами 11 вересня 2011 року.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, компанія Facebook регулярно оновлює правила функціонування популярної соціальної мережі Instagram. Так, нещодавно офіційно стало відомо, що в соцмережі заборонить дорослим користувачам  писати незнайомим підліткам в особисті повідомлення. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?