Трамп порівняв кримінальні розслідування проти себе з "жахами сталінської Росії"
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп порівняв кримінальні розслідування проти себе з "жахами сталінської Росії"

Трамп порівняв кримінальні розслідування проти себе з "жахами сталінської Росії"
Джерело:  online.ua

Екс президент США Дональд Трамп провів свій перший передвиборчий мітинг у Техасі, де розкритикував прокурів за розслідування проти нього, порівнявши його з "жахами сталінської Росії".

Джерлео: Reuters

Трамп розкритикував кримінальні справи проти себе

Виступаючи перед кількома тисячами своїх затятих прихильників, Трамп присвятив більшу частину своєї майже двогодинної промови критиці численних розслідувань проти себе.

Без жодних доказів Трамп звинуватив адміністрацію президента Джо Байдена в організаціїі кримінального переслідування проти себе, щоб недопустити його кандидатуру до виборів у 2024 році.

Використання режимом Байдена зброї правоохоронних органів проти своїх політичних опонентів — це щось прямо зі сталінського шоу жахів про Росію. З самого початку це було полювання на відьом і фальшиві розслідування, - сказав він.

На мітингу Трамп говорив про «демонічні сили», які намагаються знищити країну, яка, за його словами, ризикує впасти в «прірву беззаконня», якщо його не оберуть президентом.

Трамп назвав Сполучені Штати державою-невдахою, економіка якої перебуває у вільному падінні, хоча це суперечить рекордно низькому рівню безробіття в країні.

У чому звинувачують Трампа

Прокуратура Манхеттена розслідує порушення Трампом правил фінансування передвиборчої кампанії.

Спеціальний прокурор, призначений Міністерством юстиції, розслідує звинувачення у тому, що Трамп зберігав надсекретні документи та організував змову з метою скасувати вибори 2020 року.

Паралельні розслідування веде прокуратура Джорджії.

Трамп різко не приймає розлідування проти себе, у п'ятницю, 24 березня, він сказав, що США зіткнуться з потенційними "смертю та руйнуванням", якщо його звинуватить у злочині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?