На Трампа подали до суду через смерть поліцейського
Категорія
Світ
Дата публікації

На Трампа подали до суду через смерть поліцейського

На Трампа подали до суду через смерть поліцейського
Джерело:  online.ua

Проти колишнього американського лідера Дональда Трампа надійшов позов до федерального окружного суду Колумбії. Вся справа в тому, що політика звинувачують у причетності до смерті поліцейського Браяна Сікніка в результаті штурму Капітолія 6 січня 2021 року.

Джерело:  The New York Times

Трампа звинувачують у причетності до смерті поліцейського

Жахливі події 6 січня 2021 року, зокрема трагічна, протиправна смерть офіцера Сікніка, були прямим і передбачуваним наслідком протиправних дій відповідачів. Відповідачі несуть відповідальність за травми та шкоду, що стали їхнім наслідком, - йдеться в позові.

Як вдалося дізнатися журналістам видання, ініціаторкою позову стала колишня партнерка поліцейського Сандра Гарца. Позивачка хоче, щоб відповідачі виплатити моральну компенсацію в розмірі 10 мільйонів доларів США.

Окрім того, наголошується, що документ цитує звіти комітету Палати представників Штатів, який займався розслідуванням штурму Капітолія. Саме в ньому є рекомендація Міністерству юстиції притягти Дональда Трампа до кримінальної відповідальності, зокрема через підбурювання до повстання.

Варто зазначити, що окрім колишнього американського президента, співдоповідачами виступають двоє чоловіків, яких уже звинувачували в нападі на Сікніка з використанням хімічного спрею – Джордж Таніос і Джуліан Хантер.

Що відомо про загибель поліцейського Браяка Сікніка

Як уже згадувалося раніше, Браян Сікнік став п’ятою жертвою подій 6 січня 2021 року. Поліцейський помер наступного дня в лікарні: за його життя боролися лікарі, однак врятувати чоловіка не вдалося.

Браян Сікнік (фото - facebook.com)

Що важливо розуміти, судово-медична експертиза підтвердила, що смерть чоловіка сталась із природних причин, однак їх спровокувало пережите під час штурму Капітолія, тож поліція класифікувала це як смерть під час виконання службових обов'язків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?